Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Zinību diena Rīgā līdz šim noritējusi bez starpgadījumiem

Valsts policijas darbinieki līdz šim nekādus ar Zinību dienas norisi saistītus negadījumus vai būtiskus pārkāpumus galvaspilsētā nav konstatējuši, bet pašvaldības policisti pieķēruši aptuveni desmit nepilngadīgus smēķētājus un Bastejkalnā aizturējuši vienu nepilngadīgo, kurš bijis alkohola reibumā.

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) sabiedrisko attiecību speciāliste Inese Tīmane aģentūrai LETA sacīja, ka iereibušais nepilngadīgais nogādāts policijas dežūrdaļā un, visticamāk, tiks nodots vecākiem.

Pēc Tīmanes stāstītā, citādi skolas gaitu atsākšana galvaspilsētas ielās tiek sagaidīta samērā mierīgi. Pašvaldības policisti gan pieķēruši dažus nepilngadīgus jauniešus, kuri smēķējuši. Dažos gadījumos par to noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli, bet citkārt pieticis vien ar brīdinājuma izteikšanu.

Tīmane gan piebilda, ka līdz ar tumsas iestāšanos Pašvaldības policija ir gatava aktīvākai likumpārkāpēju tvarstīšanai, taču viņa izteica cerību, ka jaunieši ir kļuvuši saprātīgāki un vairs nerīkos tādas nekārtības kā pirms trim četriem gadiem.

Kā aģentūru LETA informēja policijas Rīgas reģiona pārvaldes preses pārstāvis Toms Sadovskis, saskaņā ar policijas rīcībā esošo informāciju pirmās skolas dienas pasākumi Rīgā pagaidām norit mierīgi - cilvēki ar interesi apmeklē pasākumus Vērmanes dārzā, un līdz šim skolēni nekādas ievērojamas nekārtības galvaspilsētas ielās nav izraisījuši.

Precīzu informāciju par Zinību dienā konstatētajiem pārkāpumiem un aizturētajām personām policija gan apkopos tikai rīt, uzsvēra Sadovskis.

Kā ziņots, šodien sākas jaunais - 2011./2012.mācību gads, kas ilgs līdz 2012.gada 31.maijam.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, vecāko klašu audzēkņi Zinību dienu nereti mēdz svinēt, lietojot alkoholu, smēķējot un izraisot dažādas nekārtības.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas