Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Ziņojums: Darba tirgū vēl joprojām augsts bezdarba līmenis

Galvenie darba tirgus pārbaudījumi 2014.gadā vēl joprojām ir augsta bezdarba līmeņa saglabāšanās un liels ilgstošo bezdarbnieku īpatsvars, teikts otrdien valdībā uzklausītajā informatīvajā Labklājības ministrijas ziņojumā par darba tirgus īstermiņa prognozēm un bezdarbnieku un darba meklētāju prioritārajiem apmācību virzieniem.

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) prognozes liecina, ka 2014.gada pirmajā pusgadā darba devēji Latvijā prognozē samazināt darba vietu skaitu. Valstī 2013.gadā, salīdzinot ar gadu iepriekš, ir visai ievērojami pieaudzis vakanču skaits, taču darbā iekārtošanās rādītāji ir samazinājušies. Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas prognozēm vidēji 2014.gadā nodarbināto skaita pieaugums varētu būt 1,9% jeb darbā varētu iekārtoties aptuveni 17 000 pašreizējo bezdarbnieku.

Reģistrētais bezdarbs Latvijā 2013.gadā vidēji bija 9,6%, kas ir par 1,7% mazāk nekā 2012.gadā. Vienlaikus novērojama reģistrēto bezdarbnieku īpatsvara ar bezdarba ilgumu no viena līdz trīs gadiem samazināšanās. Saskaņā ar Valsts ieņēmuma dienesta datiem, 2012.gadā kopumā darbā iekārtojās 75 541 NVA reģistrētais bezdarbnieks.

2013.gada beigās lielākā daļa reģistrēto bezdarbnieku bija personas ar iegūtu profesionālo izglītību (37,3%), bezdarbnieki ar vispārējo vidējo izglītību (26,6 %) un bezdarbniekiem ar pamatizglītību (19,2%). Bezdarbnieku ar iegūtu augstāko izglītību īpatsvars bija 14%, kas ir par 1,5% vairāk nekā 2012.gadā.

2012.gadā profesionālās apmācības pārkvalifikācijas un kvalifikācijas paaugstināšanas pasākumos iesaistīti 8580 bezdarbnieki un darba meklētāji. SEšu mēnešu laikā pēc profesionālo apmācību, pārkvalifikāciju vai kvalifikācijas paaugstināšanu apmācību pabeigšanas darbā iekārtojušies 35,7% no bezdarbniekiem, kas apmācības ir pabeigušas laika posmā no 2012.gada 1.jūlija līdz 2013.gada 30.jūnijam.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas