Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 24. maijs
Marlēna, Ilvija, Ziedone

Zolitūdes traģēdija liek prezidentam rosināt diskusiju par tautas vēlētu prezidentu

Zolitūdes traģēdija likusi Valsts prezidentam Andrim Bērziņam rosināt diskusiju par nepieciešamību pēc tautas vēlēta prezidenta Latvijā.

“Vērtējot Zolitūdes traģēdiju un daudzos pēdējā laika gadījumus, skaidrs, ka uzraudzība un kontrole no valsts puses nav apmierinoša. Mums jādara viss, lai mēs līdz tādiem notikumiem vairs nenonāktu. Tas ir viens no veidiem, kā pasaulē to dara," trešdien pēc tikšanās ar premjerministru Valdi Dombrovski (Vienotība) žurnālistiem skaidroja Bērziņš.

Viņš gan uzsvēra, ka šādu iniciatīvu pats nevirzīs, bet var rosināt diskusiju. "Es to neveidoju priekš sevis un tā nebūs mana iniciatīva. Iniciatīva ir ierosināt, ka process ir jāsāk vērtēt."

Prezidents sacīja, ka doma par tautas vēlētu prezidentu viņam nav radusies pēkšņi, bet gan līdz šai idejai nonākts darba laikā. "Mēs nevaram palielināt valsts pārvaldes izdevumus, mums ir jāmeklē efektīvākie veidi, kā izmantot esošās struktūras."

Vēl pagājušā gada novembrī prezidents sacīja, ka Satversme Valsts prezidentam ir devusi pietiekamas pilnvaras un to paplašināšana nav nepieciešama, un tās iespējams vien precizēt. "Ik pa laikam tiek pārspriesti jautājumi par Valsts prezidenta institūciju, par Valsts prezidenta pilnvarām, par Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību. Šobrīd gribu uzsvērt, ka Satversme Valsts prezidentam devusi pietiekamas pilnvaras, tāpēc to paplašināšana nav nepieciešama, īpaši tādā gadījumā, ja tā notiktu uz kādas citas institūcijas kompetences rēķina," pērn Valsts prezidenta institūcijas 90.gadadienai veltītajā starptautiskajā konferencē "Latvijas Valsts prezidenta institūcijas darbības izvērtēšana"  teica Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas