Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Zupas virtuvēm saņemti 59 pieteikumi no visiem reģioniem

Borisa un Ināras Teterevu fonda un Ziedot.lv labdarības iniciatīvai "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts" iesniegti 59 pieteikumi, informēja projekta pārstāve Inga Vasiļjeva. No Kurzemes saņemti 13 pieteikumi, no Latgales - astoņi, no Rīgas - deviņi, no Vidzemes -15 un no Zemgales - 14.

"Lielais pieteikumu skaits no dažādiem Latvijas novadiem un dažādām organizācijām - reliģiskajām, palīdzības un labdarības - liecina par līdzcilvēku gatavību un atsaucību palīdzēt un sniegt nesavtīgu atbalstu savas apkaimes grūtībās nonākušiem cilvēkiem. Pēc to izskatīšanas un apstiprināšanas zupas virtuvju pakalpojumi būs pieejami gan lielajās pilsētās, gan arī nelielās apdzīvotās vietās," stāstīja fonda direktors Mareks Indriksons.

Vasiļjeva stāstīja, ka pieteikumus izskatīs tuvākajā laikā un pēc tam paziņos, cik daudzus no tiem atbalstīs.

Labdarības iniciatīva "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts" apvieno tos, kas savu vienīgo ikdienas silto maltīti saņem labdarības zupas virtuvēs. Borisa un Ināras Teterevu fonds atbalstu labdarības iniciatīvai sāka 2010.gadā, piešķirot līdzfinansējumu zupas virtuvju darbībai 15 pilsētās. Savukārt pērn piešķirts atbalsts jau 37 zupas virtuvju darbībai visā Latvijā. 2011./12.gada aukstajā periodā labdarības organizācijas izsniedza aptuveni 5000 porciju vienā ēdienreizē jeb gandrīz 70 000 porciju ik mēnesi.

Borisa un Ināras Teterevu fonds ir dibināts 2010.gadā ar mērķi veicināt kultūras, mākslas un izglītības attīstību Latvijā un ārpus tās robežām, kā arī stiprināt sociālās atbildības jēdzienu sabiedrībā. Fonds gadā sadarbojas ar vairāk nekā 120 bezpeļņas organizācijām, un dažāda veida atbalsts tiek sniegts vairāk nekā 100 000 Latvijas iedzīvotāju.

Projekts "Kopgalds - siltas maltītes atbalsts" apvieno tos, kas savu vienīgo ikdienas silto maltīti saņem labdarības zupas virtuvēs. Projektu vada labdarības organizācija Ziedot.lv, ar Borisa un Ināras Teterevu fonda un lielveikalu tīkla "Rimi" finansējumu, kā arī pateicoties līdzcilvēku ziedojumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas