Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +10 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

ZZS: Pensionāriem Krājbankā iesaldētās pensijas jāsaņem no valsts

Pensionāriem ar pensijas kontiem AS Latvijas Krājbanka pensijas ir jāsaņem no valsts, nevis jālūdz palīdzība pašvaldību sociālajiem dienestiem, uzskata Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), portālu Diena.lv informēja Ilona Jurševska (ZZS).

Ņemot vērā jau šobrīd nepietiekamo finansējumu sociālās palīdzības sniegšanai daudzās pašvaldībās, jo īpaši apkures sezonas laikā, ZZS nepiekrīt publiskajā telpā izskanējušajam viedoklim, ka pensionāri varētu vērsties pēc atbalsta pašvaldību sociālajos dienestos. Tas ir jautājums, kas šoreiz risināms valsts līmenī, informēja ZZS.

Pensionāriem ir izmaksājama visa iesaldētā pensija, nevis pensijas daļa 50 latu apmērā, kā to piedāvā Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) Krājbankas klientiem - fiziskām personām, norāda ZZS.

ZZS neizpratni radot situācija, ka problēmas Krājbankā netika identificētas savlaicīgi, un kuru rezultātā uz sabiedrības pleciem varētu tikt "uzliktas" vēl vienas bankrotējošas finanšu institūcijas saistības.

ZZS cer, ka Labklājības ministrija kopīgi ar valdības vadītāju pēc iespējas īsākā laikā piedāvās rīcības plānu, kā atrisināt problēmu, kas šajā gadījumā visnopietnāk ir skārusi tieši visneizsargātāko sabiedrības daļu.

Jau ziņots, ka FKTK padome pirmdien nolēma apturēt visu Krājbankas finanšu pakalpojumu sniegšanu. Kā aģentūra LETA uzzināja FKTK, šāds lēmums pieņemts, jo bankā konstatēts līdzekļu iztrūkums, par ko informēta Ģenerālprokuratūra.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Progresīvos premjere izmanto kā zibensnovedējus

Par to, cik iemeslu demisijai jau ir sakrājis aizsardzības ministrs Andris Sprūds, kāda aprēķina pēc premjere neprasa Progresīvo deleģēto ministru nomaiņu un cik ilgi izturēs Apvienotais saraksts, ar...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas