Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ZZS Saeimas Budžeta komisijas vadītāja amatā labprāt redzētu Vucānu

Līdz ar jaunās valdības izveidošanu Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisiju varētu vadīt Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) deputāts Jānis Vucāns, savukārt Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadīšanu no ZZS varētu pārņemt Vienotība, aģentūrai LETA apstiprināja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Līdzīgu viedokli pauda arī ZZS valdes loceklis Uldis Augulis. Abi politiķi aģentūrai LETA norādīja, ka Vucāns, kas pašlaik vada Izglītības komisiju, būtu labs kandidāts Budžeta komisijas vadīšanai un tas ļautu strādāt pēc sistēmas, kad premjerministrs, finanšu ministrs un parlamenta atbildīgās komisijas vadītājs nāk no viena politiskā spēka.

Taujāts, vai Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju varētu vadīt deputāte Ilze Viņķele (Vienotība), Brigmanis atbildēja, ka ZZS pret to nebūtu iebildumu.

Par izmaiņām komisiju vadībā gan vēl nav oficiāli runāts ar partneriem, jo vispirms ir jāuzzina, kas būs Vienotības virzītie kandidāti uz ekonomikas, labklājības un izglītības un zinātnes ministru vietām, norādīja ZZS frakcijas vadītājs.

Jau vēstīts, ka jaunās valdības veidošanas karstumā starp koalīcijas partneriem iezīmējušās domstarpības arī par Saeimas komisiju vadību.

Ņemot vērā, ka jaunajā valdībā Finanšu ministrija nonāks ZZS pārziņā, bet Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) turpinās vadīt Vienotība, ZZS vēlētos mainīt arī Saeimas komisiju vadību. Proti, Vienotībai piedāvāts uzņemties Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadību, bet ZZS tiktu parlamenta Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētāja amats.

ZZS vienmēr ir diezgan skaidri demonstrējusi vēlmi nomainīt Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadību, aģentūrai LETA pauda pašreizējais komisijas vadītājs Kārlis Šadurskis (Vienotība).

Neoficiālā informācija liecina, ka Izglītības komisijas priekšsēdētāja amats varētu tikt piedāvāts Vienotības deputātei Viņķelei, bet Budžeta komisijas vadītāja amats - pašreizējam Izglītības komisijas vadītājam Vucānam no ZZS vai arī ZZS priekšsēdētājam Armandam Krauzem.

Tomēr Vienotība nevēlētos nodot ZZS pārziņā Budžeta komisiju, uzsverot, ka iepriekš tika solīts nemainīt šīs komisijas vadību. Valsts prezidents Raimonds Vējonis, nominējot premjera amatam Māri Kučinski (ZZS), esot norādījis, ka Budžeta komisiju varētu turpināt vadīt Šadurskis, arī citi ZZS līderi sākotnēji esot pauduši līdzīgu viedokli. Savukārt šonedēļ tika izteikts piedāvājums Izglītības un Budžeta komisijas vadības "apmainīt" vietām.

ZZS gan uzsver, ka šādas izmaiņas būtu loģiskas, ņemot vērā, ka Vienotība pārraudzīs IZM, bet ZZS - Finanšu ministriju. Tāpat tiek minēts, ka ZZS jau piedāvājusi Vienotībai uzņemties Saeimas Ilgtspējīgās attīstības komisijas vadību. Pašlaik to vada Kučinskis, bet to piedāvāts vadīt demisionējušajai Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība).


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas