Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

ZZS saraksta līderis EP vēlēšanās būs Saeima frakcijas vadītājs Rokpelnis

Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta līderis Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Harijs Rokpelnis, šodien preses konferencē paziņoja Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētājs, ZZS valdes loceklis Viktors Valainis.

Rokpelnis iepriekš bijis Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs un Valmieras novada domes deputāts, līdz 2022.gadā tika ievēlēts 14. Saeimā.

Vaicāts, vai, ņemot vērā ZZS atbalstu pamatā pašvaldību līmenī, starts EP vēlēšanās partiju apvienībai būs vērtējams kā izaicinājums, LZS vadītājs norādīja, ka pie ārkārtīgi zemas vēlētāju aktivitātes EP vēlēšanās, tas būs izaicinājums visām partijām.

Tāpēc ZZS konsolidē spēkus EP vēlēšanām, izveidojot maksimālu labu komandu, atzīmēja Valainis. Politiķis norādīja, ka ZZS runās ar reģionu cilvēkiem, aicinot piedalīties vēlēšanās, jo Eiropas Savienības lēmumi ietekmē dzīvi arī Varakļānos, Jelgavā, Pierīgā un citur Latvijā.

LZS vadītājs pauda, ka EP vēlēšanas iedzīvotājiem ir līdzīgi svarīgas kā pašvaldību vēlēšanas.

Arī Rokpelnis savā atbildē akcentēja, ka ES lēmumi tieši ietekmē mūsu lauksaimniekus un mežsaimniekus. ZZS frakcijas vadītājs tāpat sacīja, ka ir svarīgi piedalīties lēmumu pieņemšanā par to, kā Eiropa kopā turpinās palīdzēt Ukrainai uzvarēt Krievijas sāktajā karā.

Preses konferencē Valainis akcentēja, ka starts EP vēlēšanās ir iespēja ZZS nodrošināt sadarbošanos tās politiķiem Saeimā un pašvaldībās. ZZS izsvērtās diskusijās izvēlējušās savus līderus. Rokpelnis izvēlēts gan kā cilvēks ar pieredzi pašvaldības vadībā, gan ar atbilstošu izglītību.

Kā pavēstīja Rokpelnis, otrais numurs sarakstā būs Latvijas Sociāldemokrātiskā strādnieku partijas (LSDSP) priekšsēdētājs Jānis Dinevičs, bet kā trešais kandidēs Saeimas Sociālo un darba lietu komisija priekšsēdētājs Andris Bērziņš (ZZS).

Valainis norādīja, ka kandidātu sarakstā būs arī Saeimas Baltijas lietu apakškomisijas deputāte Līga Kļaviņa (ZZS), kā arī Ekonomikas ministrijas un Labklājības ministrijas parlamentārie sekretāri - Jurģis Miezainis un Reinis Uzulnieks.

Pārējos kandidātus ZZS plāno paziņot nākamnedēļ.

ZZS ir partiju apvienība, kuru veido LZS un LSDSP.

EP vēlēšanas paredzētas jūnija sākumā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas