Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

ZZS varētu atbalstīt 80 miljonu aizdevumu airBaltic, ja tiks atrasts labāks investors

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) varētu atbalstīt 80 miljonu eiro aizdevuma piešķiršanu lidsabiedrībai airBaltic, ja tiktu atrasts cits, nepārprotami atbilstošs investors, šodien žurnālistiem sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

ZZS frakcija šodien uzklausīja airBaltic izpilddirektoru Martinu Gausu, taču viņš deputātus nepārliecināja par labu pašlaik izvēlētajam investoram no Vācijas, pauda Brigmanis.

Viņš norādīja, ka bijušais satiksmes ministrs Anrijs Matīss (Vienotība) ir minējis vairākas plāna alternatīvas. Piemēram, runa ir par to, ka airBaltic var aizņemties vai arī pārdot savus īpašumus. Sīkāka informācija par šo jautājumu gan ir jāprasa pašam Matīsam, norādīja politiķis.

Kā ziņots, koalīcijas partneriem - ZZS, kā arī nacionālajai apvienībai Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (NA) - vēl ir jautājumi un neskaidrības saistībā ar valdībā apstiprinātā airBaltic investīciju plāna realizāciju.

ZZS neatbalsta izvēlēto investoru un sagaida, ka Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) nāks ar alternatīvu piedāvājumu, aģentūrai LETA iepriekš atzina frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Līdaka.

Kā ziņots, Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic investoru, Vācijas uzņēmēju Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Aizdevums airBaltic 80 miljonu eiro apmērā neradīs negatīvu ietekmi uz budžetu, aģentūrai LETA iepriekš apliecināja FM pārstāvis Aleksis Jarockis. Valsts aizdevuma izsniegšanai airBaltic tiks izmantoti Valsts kasē pieejamie resursi, kuru nodrošināšanai veikti aizņēmumi finanšu tirgos. FM uzsvēra, ka šis izsniedzamais aizdevums valsts parādu nepalielinās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas