Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Google: Baidena un Trampa kampaņām uzbrukuši ārvalstu hakeri

ASV tehnoloģiju uzņēmums Google brīdinājis ASV prezidenta Donalda Trampa un bijušā viceprezidenta Džo Baidena priekšvēlēšanu kampaņas par ārvalstu hakeru uzbrukumiem.

Google Drošības draudu analīzes grupas direktors Šeins Hantlijs tviterī pavēstīja, ka uzņēmums brīdinājis Baidena kampaņu par pikšķerēšanu, kas nākusi no Ķīnas, un Trampa kampaņu par līdzīgām aktivitātēm no Irānas puses. Hantlijs norādīja, ka Google brīdinājis par to savus klientus un tiesībsargājošās iestādes.

Šie gadījumi vairo bažas, ka pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām var atkārtoties 2016.gada notikumi, kad pirms vēlēšanām tika nopludināti dokumenti, kas bija saistīti ar demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones kampaņu. Amatpersonas arī uzskata, ka 2016.gadā Krievija mēģināja ietekmēt vēlētāju viedokli.

Hantlijs norādīja, ka šai pikšķerēšanai jākalpo par atgādinājumu Baidena un Trampa kampaņām, ka jāievēro drošības pasākumi.

Viņš arī norādīja, ka Google piedāvā palīdzību ASV prezidenta vēlēšanu un Kongresa vēlēšanu kampaņām.

ASV tehnoloģiju kompānija Microsoft pagājušajā gadā brīdināja, ka vismaz vienai prezidenta vēlēšanu kampaņai uzbrukuši hakeri, kas saistīti ar Irānu. Mediji ziņoja, ka uzbrukts notika Trampa kampaņai.

Hakeri mēģināja piekļūt e-pastu kontiem, kas pieder ASV amatpersonām, žurnālistiem, kas raksta par globālo politiku, prominentiem irāņiem, kas dzīvo ārpus Irānas, un priekšvēlēšanu kampaņai.

Uzņēmumu Facebook, Google, Microsoft un Twitter drošības komandas pērn tikās ar Federālā izmeklēšanas biroja (FIB), Iekšzemes drošības ministrijas un izlūkdienestu amatpersonām, lai apspriestu sadarbību cīņā pret draudiem vēlēšanām.

Top komentāri

ha, ha
h
Baidena kampaņas reklāmas plakāts. https://pbs.twimg.com/media/EYHSoj3XkAACNun?format=jpg&name=small
Nieva
N
Ha, ha!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits