Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 19. septembris
Verners, Muntis

Microsoft: Krievija pievērsusi savas ietekmēšanas kampaņas Herisai

ASV tehnoloģiju gigants "Microsoft" brīdinājis, ka Krievija mēģina ietekmēt demokrātu prezidenta amata kandidātes Kamalas Herisas kampaņu.

"Pēdējo divu mēnešu laikā "Microsoft" novērojis ievērojamas pārmaiņas Krievijas ietekmēšanas operāciju taktikās, kas atspoguļo mainīgo politisko vidi ASV," paziņoja "Microsoft" Draudu analīzes centra vadītājs Klints Votss.

Krievija ir pievērsusies Herisas kampaņai, izplatot safabricētus video un dezinformāciju.

ASV prezidenta vēlēšanās novembrī viceprezidente Herisa kandidēs no Demokrātu partijas un eksprezidents Donalds Tramps - no Republikāņu partijas. Sākotnēji Demokrātu partijas izraudzītais kandidāts bija pašreizējais ASV prezidents Džo Baidens, bet jūlijā viņš paziņoja, ka nekandidēs uz pārvēlēšanu, un viņa vieta par demokrātu kandidāti kļuva Herisa.

"Microsoft" secinājis, ka pēc Baidena izstāšanās no vēlēšanu cīņas Krievija uzreiz nespēja pielāgot savas ietekmēšanas operācijas jaunajai situācijai, bet augusta beigās un septembra sākumā divas hakeru grupas - "Storm-1516" un "Storm-167" - sāka izplatīt video ar mērķi diskreditēt Herisu un sēt pretrunas saistībā ar viņas kampaņu.

Vienā video it kā bija redzams, kā Herisas atbalstītāji uzbrūk Trampa mītiņa dalībniekam, bet citā aktieris nepatiesi apgalvoja, ka Herisa bijusi iesaistīta ceļu satiksmes negadījumā, pēc kura aizbēgusi.

"Microsoft" brīdināja, ka, tuvojoties vēlēšanām, Krievija arvien intensīvāk izmantos hakerus, lai izplatītu dezinformāciju un propagandu caur tīmekļa vietnēm un sociālajiem tīkliem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits