Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Volkswagen pēc mānīšanās ar dīzeļmotoru izplūdes gāzēm no ASV jāatsauc ap 500 000 auto

Vācu automobiļu ražotājs Volkswagen pēdējo sešu gadu laikā ASV mānījies par dīzeļauto izplūdes gāzu apjomu, kādēļ nāksies atsaukt vai koriģēt ap 500 000 auto, vēsta ārvalstu mediji.
ASV Vides aizsardzības aģentūra secinājusi, ka Volkswagen "radoši" apgājis ASV noteiktās prasības par dīzeļmotoru izplūdes gāzēm - izmantota programmatūra, kas samelo par kaitīgo izplūdes gāzu patieso apjomu, slēpjot pat 40 reizes pārkāptu kaitīgo izmešu apjomu. Šī programmatūra darbojusies vien kaitīgo izplūdes gāzu testu laikā un pēcāk izslēgusies. Lieki piebilst, ka auto ikdienas lietošanā tas nozīmē paaugstinātu risku patērētāju veselībai.

Līdz ar šo Volkswagen gājienu autoražotājam draud ap 18 miljardu dolāru (15,9 miljardu eiro) zaudējumi, tostarp nāksies atsaukt laikā no 2009. līdz 2014.gadam saražotās Volkswagen Jetta un Beetle un Audi A3, kā arī 2014. un 2015.gadā ražotās Volkswagen Passat ar dīzeļmotoru.

Volkswagen boss Vinterkorns paziņojumā atvainojies, ka "esam lauzuši pircēju un publikas uzticību. (..) Mēs sadarbosimies ar atbildīgajām iestādēm, lai pārredzami un steidzami noskaidrotu visus fakstus šajā lietā". Volkswagen arī tikšot sākta iekšējā izmeklēšana par šo gadījumu. Pašlaik no Volkswagen YouTube konta ASV esot izņemti reklāmas video par panākumiem dīzeļmotoru kaitīgo izmešu mazināšanas jomā.

Šī ziņa izsaukusi daudz runu arī Eiropā. Piemēram, Vācijas Zaļā partija prasījusi Volkswagen izskaidrot, vai līdzīgas emisijas testu manipulācijas nav pieļautas arī Vācijā.

Mediji atgādina, ka ASV Vides aizsardzības aģentūra pērn piemēroja 300 miljonu naudas sodu Korejas autoražotājiem Hyundai un Kia par nepareiza degvielas patēriņa norādīšanu, kas attiecās uz apmēram 1,2 miljoniem spēkratu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits