Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

WikiLeaks: Ziņas par Putina ofšoriem atbalstīja ASV un Soross

Starptautiskā bezpeļņas organizācija WikiLeaks, kas regulāri publicē slepeni noplūdušus materiālus, mikroblogošanas vietnē Twitter trešdien paziņoja, ka _Panamas papīru _noplūdes organizācijā bija iesaistīta ASV valdība un miljardieris Džordžs Soross. 

Portāls Diena.lv jau pirmdien vēstīja, ka pēc līdz šim nepieredzēti lielas dokumentu noplūdes vairāki simti žurnālistu pēc gadu ilga darba atklāja, ka ar kādas Panamas kompānijas palīdzību vairāku valstu līderi, tajā skaitā Ukrainas prezidents Petro Porošenko un Krievijas prezidents Vladimirs Putins, ir iesaistīti līdzekļu slēpšanā caur ārzonās reģistrētiem uzņēmumiem.

WikiLeaks norāda, ka pētījumus par Putinam pietuvināto cilvēku ofšoriem atbalstījusi ASV valdība un miljardieris Soross. Pārmetumi veltīti arī starptautisko žurnālistu organizācijai OCCRP (Organized Crime and Corruption Reporting Project), kas esot saņēmusi naudu no minētajiem avotiem. 

Šobrīd nekādu komentāru no ASV valdības vai Sorosa nav.  

Jāpiebilst, ka Krievijas prezidenta pārstāvis Dmitrijs Peskovs, pirms pētījumi bija nākuši gaisā, jau paziņoja, ka pret Putinu tiek gatavota informācijas kampaņa.

Tāpat Twitter lietotāji jau ir pauduši neuzticību šim WikiLeaks paziņojumam. Papildu informāciju par šiem apgalvojumiem nav snieguši arī citi mediji, kā, piemēram, BBC, The Guardian, Le Monde un citi, kas bija iesaistīti arī noplūdušajiem dokumentiem saistītajos pētījumos. Jāpiebilst arī, ka pirmie, kas dokumentus saņēma bija vācu medijs Süddeutschen Zeitung, nevis OCCRP.

Tāpat jāatzīmē, ka ziņas par ofšoriem, kas saistīti ar Putinam pietuvinātām personām, šodien apstiprināja arī Lietuvas izmeklētāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits