Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +24 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 5. augusts
Osvalds, Arvils

Aleku Boldvinu sāk tiesāt par netīšu slepkavību filmas Rust uzņemšanas laikā

Ņūmeksikas štata Santafē pilsētas tiesas zālē sākusies prāva pret 66 gadus veco aktieri Aleku Boldvinu, kuru apsūdz netīšā slepkavībā. 2021. gada oktobrī vesterna Rust uzņemšanas laikā negaidīti izšāva viņa rokā esošais revolveris Colt, un no tā raidītā lode nāvējoši ievainoja operatori Halinu Hačinsu, atgādina BBC.

Aktieris un viņa advokāti vainu, par kuru draud līdz 18 mēnešiem ilgs cietumsods, noliedz, uzsverot, ka A. Boldvinam pat prātā nav varējis ienākt, ka revolveris ir pielādēts ar kaujas munīciju – kino uzņemšanas laukumos to nekad neizmanto, iztiekot ar tukšajām mācību patronām. Taču apgabala īpašā prokurore Keri Moriseja uzskata, ka aktierim tik un tā bija jāievēro noteikumi par drošu apiešanos ar šaujamieročiem, raksta AFP. Tātad cita starpā jāpārliecinās, ka revolveris nav pielādēts, turklāt viņam to nevajadzēja vērst pret cilvēkiem.

Traģēdija notika brīdī, kad A. Boldvins mēģināja kādu filmas ainu, kurā viņa varonim vajadzēja ātri no maksts izraut revolveri un raidīt vairākus šāvienus. Operatore H. Hačinsa pati viņu mudinājusi vērst šaujamieroci kinokameras virzienā. BBC ziņo, ka iepriekšējās izmeklēšanas laikā to apstiprinājis arī filmas režisors Džoels Souza, kurš stāvējis tieši aiz operatores. Lode, kas caururba H. Hačinsas krūšukurvi, skāra arī viņa plecu, taču, kad režisoru nogādāja slimnīcā, izrādījās, ka ievainojums nav nopietns.

Aizstāvības puse uzskata, ka A. Boldvinu vispār nevajadzētu tiesāt, jo iepriekš 18 mēnešu cietumsods jau piespriests filmas uzņemšanas laikā par ieročiem atbildīgajai Hannai Gutjeresai. Tieši viņas uzdevums bija sekot līdzi, lai aktieru rokās nonākošie ieroči nebūtu pielādēti ar kaujas patronām, un tieši viņa bija tā, kura filmēšanas laukumā nogādāja kasti ar šādām patronām, jo daži filmēšanas grupas dalībnieki brīvajā laikā vēlējušies pašaut mērķī. A. Boldvina advokāts Alekss Spiro uzsvēris, ka viņa klients nav bijis starp šādas izklaides cienītājiem.

Otrdien prokurore kopā ar advokātu izraudzījās 16 zvērinātos (četri no viņiem ir tā dēvētie rezervisti), un vakar notika pirmā pilnvērtīgā tiesas sēde, kurā tika uzklausīti gan K. Morisejas, gan A. Spiro argumenti, ziņo AP. Tiek plānots, ka prāva ilgs līdz 19. jūlijam, pēc tam zvērinātie sāks apspriesties, lai lemtu par A. Boldvina vainu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits