Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Aptauja: Vairums amerikāņu vēlas agresīvu cīņu pret klimata izmaiņām

Vairums amerikāņu uzskata, ka ASV būtu agresīvi jācīnās pret klimata izmaiņām, taču tikai daži šo jautājumu uzskata par prioritāti, salīdzinot ar ekonomiku vai drošību, liecina otrdien publiskotā ziņu aģentūras Reuters un uzņēmuma Ipsos aptauja.

Laikā no 2.jūnija līdz 4.jūnijam veiktā aptauja liecina, ka 68% amerikāņu vēlētos, lai ASV uzņemas vadošo lomu cīņā pret klimata izmaiņām, un 72% aptaujāto piekrita apgalvojumam, ka, "ņemot vērā siltumnīcefekta gāzu apjomu, ko rada Savienotās Valstis, tām būtu jārīkojas agresīvi, lai palēninātu globālo sasilšanu".

Tomēr vairums amerikāņu ierindoja klimata jautājumu ASV prioritāšu saraksta apakšā. Tikai aptuveni 4% aptaujāto uzskata, ka vide ir svarīgāks jautājums nekā veselības aprūpe, ekonomika, terorisms, imigrācija, izglītība, noziedzība vai mirstība.

Aptauja tika veikta pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma, ka Savienotās Valstis izstāsies no ANO Parīzes klimata līguma un mēģinās sarunās panākt jaunu globālu vienošanos par klimata izmaiņām.

Parīzē 2015.gadā panāktā vienošanās aicina nodrošināt, lai globālā sasilšana nepārsniegtu divus grādus pēc Celsija skalas salīdzinājumā ar līmeni, kāds bija pirms rūpnieciskās revolūcijas. Divi grādi ir slieksnis, kuru pārkāpjot, kā uzskata zinātnieki, globālās sasilšanas visnegatīvākās sekas kļūs nenovēršamas.

Aptauja liecina, ka vairums republikāņu vēlētāju atbalsta Trampa lēmumu, bet vairums demokrātu nē.

Kopumā prezidenta lēmumu atbalsta 38% aptaujāto, 49% uzskata, ka Tramps rīkojies nepareizi, bet 13% nebija viedokļa šajā jautājumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits