Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

ASV apsūdz lielāko personu datu zagli

Kādam amerikānim izvirzītas apsūdzības par 130 miljonu kredītkaršu un debetkaršu datu zādzību, kas esot apjomīgākā personu datu zādzība valsts vēsturē, paziņojusi ASV Tieslietu ministrija.

28 gadus vecais Alberts Gonsaless ar divu vārdos nenosauktu Krievijas hakeru palīdzību, ļaunprātīgi izmantojot speciālas datorprogrammas, uzlauzis vairāku finanšu informācijas apstrādes uzņēmumu datortīklus un ieguvis tur glabātos datus, raksta Bloomberg.

Datortīklu aizsardzības sistēmas uzlaušanai un datu piesavināšanai A.Gonsaless izmantojis tā dēvēto SQL injekciju. Ar tās palīdzību viņš atradis nepilnības aizsardzības sistēmā un ievadījis speciālus kodus, lai iegūtu informāciju.

Par vīriešu noziedzīgo darbību upuriem kļuvusi elektronisko norēķinu sistēma Heartland Payment Systems, zemo cenu veikalu tīkls 7-Eleven un lielveikalu ķēde Hannaford Brothers. Pamatojoties uz apsūdzības rakstu, BBC vēsta, ka grupējums no saviem upuriem iegūtos datus nosūtījis uz serveriem, kas atradušies Kalifornijas un Ilinoisas štatā, kā arī Latvijā, Nīderlandē un Ukrainā. Policija uzskata, ka viņi šos datus vēlējās pārdot.

A.Gonsalesam draud cietumsods līdz 20 gadiem par krāpšanos ar elektroniskajiem līdzekļiem un līdz pieciem gadiem par dalību noziedzīgā grupā. Viņam būs jāmaksā 250 000 dolāru (125 000 latu) soda nauda katrā no abiem apsūdzības punktiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ECB samazina procentu likmes

Eiropas Centrālā banka (ECB) ceturtdien nolēma pazemināt procentlikmes par 0,25 procentpunktiem.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits