Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

ASV elektoru grupa vēlas saņemt informāciju par Krievijas iejaukšanos vēlēšanās

Vairāki ASV elektoru kolēģijas locekļi, kuriem nākamnedēļ paredzēts apstiprināt ASV prezidenta vēlēšanu rezultātus, pirmdien aicinājuši sniegt viņiem pilnu informāciju par Krievijas iespējamu iejaukšanos vēlēšanu procesā, lai palīdzētu uzvarēt republikāņu kandidātam Donaldam Trampam.

Ar demokrātu kandidātes Hilarijas Klintones padomnieka Džona Podestas atbalstu desmit elektori, no kuriem deviņi ir demokrāti, paziņojuši, ka vēlas uzzināt, cik šādi paziņojumi par Krievijas iesaisti ir nopietni.

"Elektoriem no izlūkdienestiem ir jāuzzina, vai notiek izmeklēšana par Donalda Trampa, viņa kampaņas vai kompanjonu saistību ar Krievijas valdības iejaukšanos vēlēšanās, šīs izmeklēšanas mērogu, cik tālu šī izmeklēšana var sniegties un kas ir iesaistīs šajā izmeklēšanā," atklātā vēstulē ASV Nacionālās izlūkošanas direktoram Džeimsam Kleperam paziņoja elektori.

"Mēs tālāk pieprasām instruktāžu par visām izmeklēšanā iegūtajām ziņām, jo šie jautājumi tieši ietekmē galvenos faktorus mūsu pārdomās, vai Trampa kungs ir piemērots ieņemt ASV prezidenta amatu," uzsvēra elektoru.

Pēc ASV mediju informācijas, ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) slepenā vērtējumā konstatējusi, ka Krievija bija iejaukusies ASV prezidenta vēlēšanās, lai palīdzētu Trampam uzvarēt.

19.decembrī visiem 538 elektoriem paredzēts apstiprināt vēlēšanu rezultātus.

Lai arī Klintone saņēmusi par diviem procentpunktiem vairāk balsu, Tramps 8.novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās ieguva 306 elektoru balsis, bet bijusī valsts sekretāre - 232. Uzvarai vēlēšanās nepieciešams vismaz 270 elektoru atbalsts.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits