Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

ASV ģenerālis: Krieviem nav kapacitātes, lai uzbruktu Baltijai

Krievijas armija šobrīd nav spējīga militāri iejaukties Baltijas un citu Eiropas valstu dzīvē, jo visi tās spēki ir "sasaistīti" Ukrainā, paziņojis Eiropā dislocēto ASV spēku komandieris ģenerālis Bens Hodžs.

Pēdējā gada laikā Maskava ir konstanti sūtījusi bruņu tehniku un militāro personālu, lai atbalstītu prokrieviski noskaņotos kaujiniekus Austrumukrainā. Tiek lēsts, ka tūkstošiem Krievijas karavīru šobrīd atrodas Ukrainā vai pie tās robežām. 

Ģenerālis neuzskata, ka Krievija šobrīd apdraud Baltiju, viņš sacījis, "ka tā nav 80. gadu sarkanā armija, viņiem nav kapacitātes, lai Baltijā darītu to, ko šobrīd dara Ukrainā". Viņš gan piebilda, ka, iespējams, pēc gadiem trim vai četriem situācija var mainīties.

Hodžs arī sacījis, ka saprot Baltijas valstu satraukumu, un norādījis, ka draudu sajūta var atšķirties, ja dzīvo, piemēram, Floridā, no kuras viņš ir nācis. Austrumeiropas partneru nomierināšanai NATO veic mācības un militāro spēku izvietošanu.

Viņš arī norādījis, ka smagā bruņu tehnika, kas tika atvest Atlantic Resolve mācību laikā arī paliks Eiropā un tā būs jaunā norma.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits