Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

ASV karavīri pie Meksikas robežas strādās ilgāk

ASV Aizsardzības ministrija otrdien nolēma paturēt vairākus tūkstošus aktīvā dienesta karavīru pie ASV robežas ar Meksiku vismaz līdz janvāra beigām, pagarinot pretrunīgi vērtēto karavīru dislokācijas misiju, kuras mērķis ir palīdzēt robežsargiem tikt galā ar patvēruma meklētāju pieplūdumu.

Aizsardzības ministrs Džeimss Matiss parakstīja rīkojumu par misijas pagarināšanu līdz 31. janvārim, teikts Pentagona paziņojumā. Bez šīs pagarināšanas misijas termiņš būtu beidzies decembra vidū.

ASV prezidents Donalds Tramps neilgi pirms 6. novembra ASV Kongresa starpvēlēšanām nosūtīja uz Meksikas robežu karavīrus un jūras kājniekus, lai viņi palīdzētu robežas apsargāšanā.

Trampa administrācija to pamatoja ar nepieciešamību nepieļaut Centrālamerikas migrantu karavānu iekļūšanu ASV no Meksikas.

Baltais nams novembrī deva atļauju karavīriem pie robežas aizturēt un pārmeklēt migrantus, vai pat lietot letālu spēku, lai aizsargātu robežpoliciju, ja tai tiktu uzbrukts. Matiss toreiz sacīja, ka varasiestādes, kas atbild par robežapsardzi, nav lūgušas šāda veida atbalstu un karavīri nav bruņoti.

Arizonas, Teksasas un Kalifornijas štatos pašlaik gar Meksikas robežu ir dislocēti ap 5600 ASV karavīru robežpolicijas atbalstam.

Tūkstošiem migrantu no Centrālamerikas, kas karavānās devās caur Meksiku ASV virzienā, ir ieradušies Tihuanas un Mehikali pilsētās, kas atrodas Meksikā pie ASV robežas. Daļa no viņiem novembrī mēģināja ielauzties ASV caur Sanisidro robežpārejas punktu, bet ASV robežsargi viņus atspieda atpakaļ, lietojot asaru gāzi.

Top komentāri

Bijušais zemessargs
B
Kas tā par robežu, ja var pārkāpt pāri ? Pareizi Tramps teica, ka vajag celt sētu ar Meksiku.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits