Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

ASV pauž bažas, ka Asada režīms atkal plāno pielietot ķīmiskos ieročus

Baltais nams paziņojis, ka, iespējams, Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīms veic sagatavošanās darbus, lai veiktu uzbrukumu ar ķīmiskajiem ieročiem, vienlaikus brīdinot – ja tas notiks, tad Sīrijas režīms "samaksās bargu cenu".

Pirmdienas vakarā izplatītajā paziņojumā norādīts, ka sagatavošanās darbi atgādina ko līdzīgu režīma darbībām pirms 4. aprīļa uzbrukumiem.

"Kā iepriekš esam pauduši, ASV (spēki) ir Sīrijā, lai iznīdētu grupējumu Islāma valsts. Taču jāņem vērā, ja Asads vēlreiz pastrādās masu slepkavību, izmantojot ķīmiskos ieročus, viņš un viņa armija samaksās bargu cenu," pausts paziņojumā.

Paziņojumu ar tvīta palīdzību "tautās laidis" Baltā nama preses sekretārs Šons Spaisers, neprecizējot, kādas tieši aktivitātes no Sīrijas režīma puses novērotas.

Jāatgādina, ka pēc 4. aprīļa ķīmiskajiem uzbrukumiem ASV prezidents Donalds Tramps izšķīrās par militāra trieciena došanu Asada režīmam. Lidlauks, no kura, kā liecināja ASV rīcībā esošā informācija, pacēlās lidaparāti, kas nometa ķīmiskos ieročus uz pilsētu Idlības provincē, tika apšaudīts ar 59 Tomahawk spārnotajām raķetēm.

Tas bija pirmais tiešais ASV militārais trieciens pret Sīrijas režīmu sešus gadus ilgušā Sīrijas pilsoņu kara laikā.

Starptautiskie inspektori secinājuši, ka uzbrukumā ar zarīna gāzi 4.aprīlī tika noslepkavoti 89 cilvēki. Krievijas atbalstītais Asada režīms uzbrukumā vainoja opozīcijas kaujiniekus un teroristus, taču Sīrijas minētie argumenti tika plaši apšaubīti.

Top komentāri

nu nu
n
pašiem vēl nav apnicis melot un propagandu bīdīt? sadamam arī esot bijuši ķīmiskie ieroči, kurus nav atraduši līdz šai baltai dienai. toties ir nogalināti turpat miljons civiliedzivotāju un ir izpostīta mierīga, plaukstoša valsts. asv ar to vēl par maz, tagad sīrija jāpārvērš par drupu kaudzi, tas kas no viņas vēl pāri palicis?
Pipars
P
Gaišie ASV spēki jau kārtējo reizi nīdē ārā ļauno Asadu...!!! Tas viss pa šiem garajiem gadiem jau ir pārvērties par kutkādu absurdi-grotesku traģi-farsa epopeju. Uz ko jūs ceriet nu nenogāzīsiet jūs amerikāņi Asadu... parastie sīrieši par viņu kā stāvēja un mira... tā arī turpinās stāvēt un mirt!!! Nu labi noslaktēsiet jūs vēl ~300 000 sīriešu... Nu tak sīriešu sievietes sadzemdēs atkal... varbūt pietiks?... Protieties...
Kārklu vācietis
K
Tāda daudzpakāpju kombinācija.Vispirms brīdinām Asadu(tostarp sagatavojam "visu civilizēto pasauli" sašutumam),brīdinām teroristus(protams,ja paši tos nav apgādājuši),bet ģenerāļiem mērķi jau nosprausti.Tas ir kā teātrī,ja pie sienas pakārta bise,tad trešajā cēlienā ies vaļā šāviens ...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits