Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ASV Pentagons sāk analizēt militāras operācijas Sīrijā iespējas

ASV Aizsardzības ministrija (Pentagons) sākusi Sīrijas armijas iespēju analīzi iespējamas  militāras operācijas pret šo valsti īstenošanas gadījumam. Kā vēsta televīzijas kanāls CNN, par to žurnālistiem kļuvis zināms no uzreiz diviem avotiem Savienoto Valstu militārajā resorā.

Pēc viena no Pentagona darbiniekiem vārdiem, analīzei pagaidām ir tikai sākotnējs raksturs un tā nesatur nekādus konkrētus plānus. Pie tam abi televīzijas kanāla sarunu biedri atzīmēja, ka sākotnējā plānošana tiek veikta „katram gadījumam”, lai ģenerāļiem vienmēr būtu plāns, ko uzrādīt ASV prezidentam Barakam Obamam.

Sākotnējā novērtējuma laikā Pentagonam ir jāsastāda to spēku saraksts, kuri, veicot operāciju Sīrijā, atrastos ASV militārās virspavēlniecības pārziņā, šiem spēkiem veicamie uzdevumi, kā arī draudu un risku, ar kuriem militārpersonas var saskarties operācijas norises gaitā, uzskatījums.

 „ASV Aizsardzības ministrija uzmanīgi seko līdzi notikumu attīstībai Sīrijā. Neviena operācija nevar sākties bez iepriekšējas plānošanas,” paskaidroja CNN sarunu biedrs. Pie tam viņš uzsvēra, ka pagaidām nav pieņemts nekāds lēmums par iespējamu militāru operāciju Sīrijā.

Kā atzīmē televīzijas kanāls, šāda veida plānošanas vienmēr ir tikai sākotnējas un darba rezultāti pat ne vienmēr nonāk uz prezidenta galda, jo nepieciešamība pēc šādiem plāniem bieži zaudē aktualiāti.

Šādos pētījumos parasti tik aplūkots plašs darbību spektrs – no humanitāras palīdzības un atbalsta sniegšanas opozīcijas grupām, līdz militārām operācijām. „Pagaidām mēs aplūkojam situāciju tikai ekonomisko un diplomātisko sankciju kontekstā,” paziņoja informācijas avots.

Kā ziņots agrāk, ASV oficiālās amatpersonas jau vairākkārt paziņojušās, ka neplāno piedalīties Sīrijas krīzes noregulēšanā ar militāru spēku. Tajā pašā laikā Vašingtona pieprasa Sīrijas prezidenta Bašara Asada atkāpšanos no amata, kas pēc Baltā nama domām pavērs ceļu konflikta politiskam noregulējumam.

B. Asads, kuru atbalsta Krievija un Ķīna, pamest savu posteni atsakās, paziņojot, ka ir jāturpina cīņa pret „teroristu bandām”, kuras izraisījušas varmācību viņa vadītajā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits