Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

ASV priekšvēlēšanās savas līderpozīcijas nostiprina Klintone un Tramps

ASV otrdien notikušajās demokrātu un republikāņu priekšvēlēšanās piecos štatos savas līderpozīcijas nostiprināja Demokrātu partijas vadošā kandidāte Hilarija Klintone un Republikāņu partijas vadošais prezidenta amata kandidāts Donalds Tramps.

Demokrātu un republikāņu priekšvēlēšanas notika Floridā, Ilinoisā, Misūri, Ziemeļkarolīnā un Ohaio, bet republikāņi balsoja arī Ziemeļmarianas salās. Šī otrdiena ASV medijos jau nodēvēta par Lielo otrdienu 2, jo tā ir pēdējā lielā priekšvēlēšanu diena pirms novembrī gaidāmajām prezidenta vēlēšanām.

Klintone guva uzvaru vismaz trijos štatos – Floridā, Ohaio un Ziemeļkarolīnā. Arī Tramps uzvarēja vismaz trijos štatos – Floridā, Ilinoisā un Ziemeļkarolīnā, bet Ohaio viņu sakāva šī štata gubernators Džons Keisiks.

Republikāņu senators no Floridas Marko Rubio pēc sakāves šajā štatā otrdien paziņoja par izstāšanos no priekšvēlēšanu cīņas.

Keisika uzvara Ohaio var būt pēdējā iespēja piebremzēt Trampa gājienu pretī republikāņu nominācijai prezidenta vēlēšanās, jo Trampam pēc sakāves Ohaio var rasties grūtības nodrošināt nepiešamās 1237 delegātu balsis Republikāņu partijas nacionālajā konventā, kas norisināsies jūlijā Klīvlendā un kur tiks balsots par republikāņu kandidāta izvirzīšanu prezidenta vēlēšanām.

Priekšvēlēšanās republikāņu un demokrātu kandidāti cīnās par delegātiem jeb cilvēkiem, kuri pārstāvēs viņus balsojumā par nomināciju demokrātu un republikāņu partiju nacionālajos konventos, kas norisināsies jūlijā.

Ohaio, Floridai un Ilinoisai ir vislielākais svars šajā priekšvēlēšanu raundā, jo šie štati dod lielāko skaitu nacionālo konventu delegātu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits