Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV tiesa piespriež nosacītu cietumsodu 92 gadus vecai "pašnāvnieku komplektu" pārdevējai

ASV tiesa piespriedusi nosacītu piecus gadus ilgu brīvības atņemšanas 92 gadus vecajai Kalifornijas štata iedzīvotājai Šarlotei Haidornai, kura bija nodibinājusi „pašnāvnieku komplektu” ražošanas un pārdošanas uzņēmumu, vēsta aģentūra Associated Press.

Nosacītais cietumsods Š. Haidornai tika tika piespriests par nodokļu nemaksāšanu. Pēc izmeklētāju versijas, padzīvojusi sieviete laikā kopš 2007. gada nopelnījusi aptuveni 150 tūkstošus ASV dolāru, vienlaikus neuzrādot tos savās nodokļu deklarācijās. Lielāko daļu šo līdzekļu, kas tiesā tika dēvēti par nelegāliem ienākumiem, veidoja ieņēmumi par „pašnāvnieku komplektu” pārdošanu. Minētajā laika posmā Š. Haidorna pa pastu pārdeva vairāk nekā 1300 pašas izgudroto ierīču, kas maksāja no 40 līdz 60 dolāriem gabalā.

Š. Haidorna tika apcietināta 2011. gada maijā. Tiesas procesa laikā viņa noslēdza darījumu ar izmeklēšanu, kura ietvaros atzina vainu nodokļu nemaksāšanā, apmaiņā pret ko prokuratūra nesāka izvirzīt viņai apsūdzības par saistību ar vismaz sešām pašnāvībām, kas izdarītas, izmantojot viņas izveidoto „pašnāvnieku komplektu”.

Š. Haidornas tirgotie „pašnāvnieku komplekti” sastāvēja no plastikāta paketes un caurulītes, kuros bija jāiepilda hēlijs, kā arī no lietošanas instrukcijas. Pēc 92 gadus vecās sievietes vārdiem, šādas ierīces viņa pārdevusi ar mērķi „palīdzēt nāvējoši slimiem cilvēkiem nomirt ģimenes lokā”. Š. Haidorna arī paziņoja, ka sākusi izgatavot „pašnāvnieku komplektus” pēc tam, kad viņas vīrs miris no vēža, bet viņa nav varējusi būt klāt viņa nāves brīdī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits