Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

B-52 lidojumu dēļ Ziemeļkoreja draud uzbrukt ASV bāzēm Guamā un Japānā

Ziemeļkorejas armija ceturtdien piedraudēja ar iespējamu triecienu ASV armijas bāzēm Japānā un Guamā, to saistot ar kodolieročus nest spējīgo bumbvedēju B-52 izmantošanu militārajās mācībās Dienvidkorejā.

"Mēs nevaram paciest, ka ASV veic kodoltriecienu mācības, mūs nosakot par mērķiem un to pasludinot par spēcīgu brīdinājuma vēstījumu," teikts Ziemeļkorejas armijas augstākās vadības paziņojumā. "ASV nevajadzētu aizmirst, ka Andersena bāze, tāpat kā jūras bāzes Japānas galvenajā salā un Okinavā visas ir mūsu precīzo ieroču rādiusā."

"Ja ienaidnieks draud mums ar kodolieročiem, mēs atbildēsim ar vēl spēcīgākiem kodoltriecieniem," paziņoja Ziemeļkorejas armijas preses pārstāvis.

Pentagons apstiprinājis, ka virs Dienvidkorejas lidojumus veikuši bumbvedēji B-52, kas pacēlušies no Andersena bāzes Guamā. Lai arī bumbvedēji kopīgajās ar Dienvidkoreju mācībās tikuši izmantoti arī agrāk, šoreiz to nolemts publiskot, lai uzsvērtu ASV apņemšanos aizsargāt savu sabiedroto, norādīja Pentagons.

"Mēs pievēršam uzmanību tam, ka esam veicinājuši savas aizsardzības spējas, ko, pēc mūsu domām, ir svarīgi demonstrēt Ziemeļkorejas līdzšinējās retorikas dēļ," Pentagona ziņoto citēja BBC. ASV lēmusi arī stiprināt tās pretraķešu aizsardzības sistēmu, Aļaskā izvietoto pārtvērējraķešu skaitu no 26 palielinot līdz 40.

Ziemeļkoreja pēdējās nedēļās paziņojusi, ka ignorēs pamieru un ar Dienvidkoreju noslēgtos neuzbrukšanas līgumus, kā arī piedraudējusi ar kodoluzbrukumu ASV. Izolēto komunistisko valsti saniknojušas tai piemērotās starptautiskās sankcijas, kas ir kā atbilde uz Phenjanas pagājušajā mēnesī veikto kodolizmēģinājumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits