Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +22 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 5. augusts
Osvalds, Arvils

Baidena pārteikšanās NATO samitā vairo šaubas par viņa pārvēlēšanu

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien turpināja uzstāt, ka viņš kandidēs uz pārvēlēšanu amatā, tomēr jaunas viņa pārteikšanās NATO samita vadīšanas laikā vairoja šaubas par viņa piemērotību.

81 gadu vecais prezidents centās parādīt sevi, vadot NATO samitu Vašingtonā divas nedēļas pēc tam, kad viņa nepārliecinošā uzstāšanās debatēs ar republikāņu kandidātu eksprezidentu Donaldu Trampu radīja bažas demokrātu vidū, ka viņš vēlēšanās varētu zaudēt Trampam. 

Baidens samita laikā kļūdaini iepazīstināja ar Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski, nosaucot viņu par Krievijas diktatoru Vladimiru Putinu, bet ātri izlaboja teikto. 

Preses konferencē pēc samita Baidens kļūdaini nosauca viceprezidenti Kamalu Harisu par "viceprezidentu Trampu", bet solīja neizstāties no prezidenta vēlēšanu sacensības.

"Es domāju, ka esmu vislabāk kvalificētais cilvēks kandidēšanai uz prezidenta amatu. Es viņu vienreiz sakāvu, un sakaušu viņu atkal," Baidens sacīja par Trampu.

Baidens, kurš jau ir vecākais cilvēks, kas ievēlēts par ASV prezidentu uz pirmo termiņu, sacīja, ka viņš kandidē uz pārvēlēšanu "nevis sava mantojuma dēļ", bet "lai pabeigtu darbu, ko esmu iesācis".

"Un tagad es griibu nodot [NATO-Ukrainas padomes vadību] Ukrainas prezidentam, kuram ir tikpat daudz drosmes, cik apņēmības - dāmas un kungi, prezidents Putins," sacīja Baidens. 

Baidens drīz attapās un paziņoja: "Prezidents Putins! Viņš sakaus prezidentu Putinu. Prezident Zelenski - es tā esmu fokusējies uz Putina sakaušanu, ka mums par to būtu jāuztraucas."

Baidena pārteikšanos, nosaucot Ukrainas prezidentu par Putinu, bijušais aktieris Zelenskis uztvēra ar humoru, piebilstot, ka viņš esot "labāks" nekā Putins.

Vēlāk Baidens, atbildot uz jautājumu, vai viņa kandidatūras atsaukšanas gadījumā Harisa sakautu Trampu, sacīja: "Es nebūtu izvēlējies viceprezidentu Trampu viceprezidenta amatam, ja nedomātu, ka viņa ir kvalificēta prezidenta amatam."

Citi NATO samita dalībnieki lielākoties izturējās iecietīgi pret Baidena misēkļiem, paužot viņam atbalstu.

"Pārteikšanās notiek, un, pietiekami uzmanīgi kādu vērojot, jūs drīz pamanīsiet pietiekami [daudz šādu pārteikšanos]," sacīja Vācijas kanclers Olafs Šolcs pēc Baidena jaunākā misēkļa.

Francijas prezidents Emanuels Makrons sacīja, ka Baidens parādījis, ka "ir galvenais". Jaunais Lielbritānijas premjers Kīrs Stārmers sacīja, ka Baidens "bija labā formā".

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits