Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Baidens paziņo par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 800 miljonu apmērā

ASV prezidents Džo Baidens ceturtdien paziņojis par jaunu militārās palīdzības paketi Ukrainai 800 miljonu ASV dolāru (739 miljonu eiro) apmērā.

"Šī pakete ietver smagās artilērijas ieročus, desmitiem haubiču un 144 000 munīcijas vienību, kas nepieciešamas šīm haubicēm. Tā ietver arī taktiskos dronus," paziņoja Baidens.

Prezidents norādīja, ka šie ieroči palīdzēs Ukrainai cīņā pret Krievijas karaspēku Donbasā, piebilstot, ka tās būs citādāka veida kaujas nekā Kijivas apkārtnē.

Baidens norādīja, ka šis ir kritisks laika posms, kad tiek "sagatavota skatuve nākamajai šī kara fāzei", un Savienotās Valstis, to sabiedrotie un partneri strādā pēc iespējas ātrāk, lai turpinātu sniegt militāro palīdzību Ukrainu, piegādājot ieročus, kas Ukrainas spēkiem ir nepieciešami, lai aizstāvētu savu valsti.

Baidens arī paziņoja, ka kuģiem, kas saistīti ar Krieviju, būs aizliegts iebraukt ASV ostās, un ka ASV Finanšu ministrija paredzēs vēl 500 miljonus dolāru Ukrainas valdībai, lai tā var izmaksāt algas, pensijas un nodrošināt pakalpojumus.

Prezidents norādīja, ka ASV un sabiedroto vienotība atbalstā Ukrainai sūta nekļūdīgu vēstījumu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam.

"Viņam nekad neizdosies dominēt un okupēt visu Ukrainu. Tas nenotiks," sacīja Baidens.

Viņš solīja, ka ASV militārā palīdzība Ukrainai neizsīks, un atklāja, ka gatavojas lūgt Kongresam lielāku finansējumu, lai nodrošinātu ieroču un munīcijas plūsmu bez pārrāvumiem.

Baidens aicināja arī ASV sabiedrotos turpināt atbalstīt Ukrainu.

"Mēs spējam to darīt ilgu laiku. Jautājums ir, vai mēs saglabāsim starptautiskās sabiedrības atbalstu, lai uzturētu spiedienu uz Putinu" un turpinātu īstenot stingras sankcijas.

"Vissvarīgākais ir saglabāt vienotību," viņš piebilda.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits