Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 16. septembris
Asja, Asnate, Dāgs

Baidens sola būt Herisas kampaņas "labākais brīvprātīgais"

ASV prezidents Džo Baidens pirmdien Čikāgā Demokrātu partijas nacionālajā konventā solīja, ka būs "labākais brīvprātīgais" demokrātu Baltā nama kandidātes, patlabanējās viceprezidentes Kamalas Herisas, priekšvēlēšanu kampaņā.

"Es solu, ka būšu labākais brīvprātīgais, kādu Herisas un [Tima] Volza nometne jebkad ir redzējusi," noslēdzot aptuveni stundu garo uzrunu, sacīja Baidens.

Uzrunā prezidents arī pieminēja palestīniešu atbalsta demonstrācijas, kas Čikāgā notika netālu no konventa norises vietas.

"Protestētājiem ielās ir taisnība. Abās pusēs tiek nogalināti daudzi nevainīgi cilvēki," Baidens sacīja savā atvadu runā konventā, piebilstot, ka ir pienācis laiks "izbeigt šo karu".

Baidens arī mudināja amerikāņus gādāt, lai Baltā nama "Ovālajā kabinetā nonāk prokurore, nevis notiesāts noziedznieks", šādi izsakoties par patlabanējo viceprezidenti, kas savulaik bijusi prokurore, un viņas republikāņu sāncensi Donaldu Trampu, kas nule saņēmis notiesājošu spriedumu vienā no savām prāvām.

Gazas karš ir viens no jautājumiem, par kuru ASV demokrātu rindās ir asas domstarpības.

ASV administrācijas atbalsts Izraēlai mazinājis interesi par demokrātu kandidātiem musulmaņu un arābu izcelsmes amerikāņu vēlētāju vidū, kas reiz bija uzticams demokrātu vēlētāju bloks, jo īpaši svārstīgajos štatos.

Baidens savā runā sacīja, ka viņa administrācija turpinās strādāt, lai "panāktu mieru un drošību Tuvajos Austrumos".

"Mēs strādājam visu diennakti... lai novērstu plašāku karu un atkal savestu ķīlniekus kopā ar viņu ģimenēm, kā arī tagad strauji palielinātu humāno palīdzību veselības un pārtikas jomā Gazā, lai izbeigtu palestīniešu civiliedzīvotāju ciešanas un beidzot, beidzot panāktu pamieru un izbeigtu šo karu," sacīja Baidens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits