Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Bez Obamas, bet ar diktatoriem

Aptuveni 2000 cilvēku ir ielūgti uz piektdien paredzētajām prinča Viljama un viņa ilggadējās draudzenes Keitas Midltones kāzām, tomēr Lielbritānijā jau sacelta ažiotāža, jo dažas prominentas personas viesu sarakstā nav atrodamas.

Precīzāk, ārpus aicināto viesu loka palikuši bijušie Lielbritānijas premjerministri Tonijs Blērs un Gordons Brauns. Tajā pašā laikā viņu priekšteči Mārgareta Tečere un Džons Meidžors ir pagodināti.

Karaliskās ģimenes pārstāvji apgalvo, ka T. Blērs un G. Brauns atšķirībā no M. Tečeres un Dž. Meidžora nav valsts augstākā apbalvojuma - Gārtera ordeņa - kavalieri. Sentdžeimsa pils arī uzsver, ka šīs karaliskās kāzas oficiāli netiek uzskatītas par valstisku pasākumu, jo Viljams nav pirmais pretendents uz valdnieka troni. «Šīs ir privātas kāzas, un pāris var aicināt visus, ko vēlas,» teikts paziņojumā.

Tomēr žurnālisti uzskata, ka šoreiz savu lomu nospēlējusi arī politika, jo M. Tečere un Dž. Meidžors nāk no Konservatīvo partijas, kas vienmēr bijusi draudzīga monarhijai, bet T. Blērs un G. Brauns ir leiboristi, kuriem nereti bijušas saspīlētas attiecības ar Bakingemas pili.

Daudzus izbrīnījis fakts, ka uz kāzām nav ielūgts arī ASV prezidents Baraks Obama un viņa kundze Mišela, raksta AFP.

Tajā pašā laikā lūgto viesu vidū ir karalisko ģimeņu pārstāvji no tādām valstīm kā Bahreina, Saūda Arābija, Omāna, Bruneja, Katara, Svazilenda, Lesoto, Butāna un Kuveita.

Cilvēktiesību aizstāvju sašutumu izraisījusi Bahreinas kroņprinča Salmana uzaicināšana. Nelielajā valstiņā pēdējos mēnešos nogalināti vairāk nekā 30 opozīcijas pārstāvju, kas pieprasīja demokrātiskas pārmaiņas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits