Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Bijušais CIP direktors: Putinam Ukrainā vajadzēja "salauzt degunu"

ASV vajadzēja Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam "salauzt degunu" un atbildēt uz agresiju pret Ukrainu, paziņojis bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) direktors Džons Brenans.

Viņš intervijā telekanālam PBS sacīja, ka Putina lēmums uzbrukt Ukrainai un sākt militāro kampaņu Sīrijā bija balstīts uz viedokli, ka simetriskas militāras atbildes nebūs.

"Es uzskatu, ka Putins ir ļoti gudrs indivīds un viņš patiešām novērtē savus ienaidniekus un oponentus. Kad viņi iegāja Ukrainā, manuprāt, viņš domāja, ja rīkosies apņēmīgi un izmantos ievērojamu spēku, tad tas neizsauks militāru atbildi no Rietumu puses. Es uzskatu, ka viņš rēķinājās ar to, ka Obamas pēdējā termiņa beigās Vašingtonas reakciju var paredzēt, un, manuprāt, viņš redzēja, ka Obama nevēlas militāru konfliktu un attiecīgi izmantos citus ASV rīcībā esošos instrumentus, piemēram, sankcijas," sacīja Brenans.

Viņš norādīja, ka pats personīgi bijis pārliecināts, ka Putinam Ukrainā vajadzēja "salauzt degunu".

"Es uzskatu, ka Putina lēmums iet pret Ukrainai, sākt militāro kampaņu Sīrijā bija balstīts uz viedokli, ka simetriskas militāras atbildes nebūs. Es domāju, ka noteiktos gadījumos mums vajadzēja mūsu reakciju padarīt mazāk prognozējamu Putinam. Man šķita, ka mēs varējām ķerties pie darbībām, kas nenovestu pie netieša kara ar Krieviju," pavēstīja Brenans.

"Atceros, kad mācījos skolā, huligāni centās iebiedēt un viņi turpināja presēt, kamēr viņiem nedaudz nesadauzīsi degunu. Es uzskatīju, ka Putinam reāli vajadzēja nedaudz palaist asinis no deguna. Es domāju, ka tas viņam liktu atkāpties, jo kā vairums huligānu viņš zina, ka nevar stāties pretim citiem. Tas viss ir izrādīšanās. Domāju, viņš nobremzētu savu vēlmi izmantot iebiedēšanas taktiku vai vispār atteiktos to tās, ja būtu dabūjis pretim," sacīja Brenans.

Top komentāri

Rembo
R
Ir tikai jautajums, kapec ASV tad nerikojas, kad bij ajarikojas, sakot ar to, lai apturetu Krievijas iebrukumu Gruzija? Tas, ka ES valstis ir mikstmiesigas un glevas, ipasi jau Francija un Vacija, kuras ar visadam iespejam, manevriem izdaba Krievijas nacistiskajam vadonim Putlerim par to nav nevienam sapratigam cilvekam saubu ES. Tacu, vel nekas nav nokavets un ASV un ES ir visas iespejas Putlerim salaust degunu un patecinata asinis...
andis
a
Hei, troļi jums ko no raškas "fas" pateica, ka tik aktīvi skribelējat ?
Saule
S
Vina domasanas veids un izteikumi joprojam pusaudza limeni.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits