Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Bolīvijas prezidents draud slēgt ASV vēstniecību

Bolīvijas prezidents Evo Moraless ceturtdien piedraudējis slēgt ASV vēstniecību, jo Vašingtona esot piespiedusi vairākas Eiropas valstis liegt viņa lidmašīnai ielidot to gaisa telpā, pastāvot aizdomām, ka tajā atrodas bēguļojošais bijušais amerikāņu spiegs Edvards Snoudens.

Moraless norādījis, ka "nepieciešamības gadījumā izsvērs ASV vēstniecības slēgšanu Bolīvijā". "Mums nav vajadzīga ASV vēstniecība Bolīvijā," sacīja prezidents. "Man nedrebēs roka slēgt ASV vēstniecību. Mums ir pašcieņa, suverenitāte. No politiskā, no demokrātijas viedokļa bez Savienotajām Valstīm mums ir labāk."

Lai izrādītu Morelesam atbalstu, Bolīvijā ieradušies vairāku citu Latīņamerikas valstu līderi, tostarp Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro, Argentīnas valsts galva Kristīna Fernandesa Kirhnere un viņu Ekvadoras kolēģis Rafaels Korrea.

Mītiņā, kas notika pirms tikšanās ar Moralesu, Maduro paziņoja, ka rīkojumu Francijai, Portugālei, Itālijai un Spānijai slēgt savu gaisa telpu Bolīvijas prezidenta lidmašīnai esot devusi ASV Centrālās izlūkošanas pārvalde (CIP). Viņš piebilda, ka to esot apstiprinājis kādas Eiropas valsts ministrs.

Pēc tikšanās Latīņamerikas valstu līderi izplatīja kopīgu paziņojumu, kurā Eiropas valstis aicinātas publiski atvainoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits