Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

Frankfurtē sākas tiesas prāva lidostā nogalināto ASV karavīru lietā

Frankfurtes tiesas priekšā trešdien stājas kosovietis Arids Uka, kurš apsūdzēts par divu ASV karavīru nogalināšanu šā gada 2. martā Frankfurtes lidostā.

Uka 2. martā atklāja uguni uz ASV karavīriem, kas grasījās doties uz Afganistānu. Uzbrukumā tika nogalināti divi cilvēki, bet vēl divi tika ievainoti.

"Izmeklēšanā atklājās, ka apsūdzētais vēlējās nogalināt karavīrus, jo viņi bija ASV spēku sastāvā Starptautiskajos Drošības atbalsta spēkos (ISAF)," skaidro prokuratūra.

Kā liecina izmeklētāju rīcībā esošā informācija, uzbrucēju ietekmējuši islāmistu ekstrēmistu internetā publicētie aicinājumi iesaistīties džihādā pret ASV spēkiem saistībā ar to dalību militārajā misijā Afganistānā.

Uzbrucējam draud mūža ieslodzījums par slepkavību un slepkavības mēģinājumu. Spriedums šajā lietā varētu tikt pasludināts nākamā gada sākumā.

Izmeklētāji uzskata, ka Uka rīkojies viens pats un nav bijis saistīts ar teroristiskajām organizācijām.

Kā izmeklētājiem stāstījis pats uzbrucējs, lēmumu nogalināt tik daudzus ASV karavīrus, cik vien iespējams, viņš pieņēmis 2. marta rītā, šādi vēloties atriebties par ASV karavīru veikto afgāņu sieviešu izvarošanu, par ko bijis stāstīts kādā videoklipā.

Mediji vēsta, ka 2. marta rītā viņš uz lidostu devies, izmantojot sabiedrisko transportu, un viņam mugursomā līdzi bijis šaujamierocis, munīcija un divi naži.

Viņš izraudzījies kādu ASV karavīru grupu, kas tikko bija ar lidmašīnu ieradusies no Lielbritānijas un kura gatavojās ar autobusu tālāk doties uz ASV spēku bāzi Ramšteinā, no kurienes daudziem bija plānots tālāk doties uz Irāku vai Afganistānu.

Uka vienam karavīram palūdzis cigareti un apjautājies, vai viņi grasās doties uz Afganistānu. Saņēmis apstiprinošu atbildi, viņš pielādējis ieroci un sekojis karavīriem uz armijas autobusu.

No tuva attāluma viņš iešāvis galvā 25 gadus vecam karavīram, kurš neilgi pēc tam mira. Izkliedzot "Allāh Akbar" (Dievs ir dižens), viņš piesteidzies pie autobusa un nošāvis 21 gadu veco šoferi, bet tad sašāvis vēl divus karavīrus, kuri tika smagi ievainoti.

Izmeklētāji uzskata, ka viņš vēlējies trāpīt vēl vienam cilvēkam, kurš centās paslēpties aiz kāda autobusa sēdekļa, taču tas viņam nav izdevies, un tad Uka bēdzis. Neilgi pēc tam viņu aizturēja policija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits