Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Ģenerālis: ASV desantnieki īstenojuši izlūkošanas operācijas Ziemeļkorejas teritorijā

ASV un Dienvidkorejas bruņoto spēku īpašo uzdevumu vienības tikušas desantētas Ziemeļkorejas teritorijā, lai iegūtu informāciju par šīs valsts pazemes militārajām būvēm. Par to, kā vēsta aģentūra AFP, atsaucoties uz ASV plašsaziņas līdzekļiem, pirms dažām dienām Floridas štatā notikušā konferencē paziņojis Dienvidkorejā dislocēto ASV īpašo uzdevumu vienību komandieris, brigādes ģenerālis Nails Tollijs (Neil Tolley).

„Visa šīs valsts pazemes infrastruktūra ir paslēpta no mūsu pavadoņiem, tādēļ mēs nosūtījām uz Ziemeļiem Dienvidkorejas un amerikāņu militārpersonas, lai viņi veiktu izlūkošanu”, paziņoja ģenerālis. Pēc viņa vārdiem, desantnieki izmesti Ziemeļkorejas teritorijā minimālā aprīkojumā, lai atvieglotu viņu pārvietošanos un minimizētu atklāšanas risku.

Izlūkošanas rezultātā, kā paziņoja N. Tollijs, izdevies atklāt vismaz četrus tuneļus, kurus Ziemeļkoreja uzbūvējusi demilitarizētajā zonā, kas atdala abas Korejas, kā arī 20 aerodromus ar pazemes būvēm to teritorijās. Pie tam Dienvidkorejā dislocēto ASV īpašo uzdevumu vienību komandieris atzina, ka nav zināms, cik līdzīgu būvju joprojām nav izdevies atklāt.

Jāatgādina, ka Ziemeļkoreja ir veikusi divus pazemes kodolizmēģinājumus – 2006. un 2009. gados. 2012. gada aprīļa sākumā Dienvidkorejas aģentūra Renhap paziņoja, ka Ziemeļkoreja būve pazemes tuneli uz Hamgenas-Pukto provincē esošo poligonu, un ka šīs darbības var vērtēt kā gatavošanos trešajam kodolizmēģinājumiem.

Informācija par N. Tollija izteikumiem konferencē, atzīmē AFP, tika publicēta virknē specializēto izdevumu, ieskaitot starptautiskās politikas žurnālu The Diplomat un ASV Nacionālās aizsardzības rūpniecības asociācijas (National Defense Industrial Association, NDIA) tiešsaistes izdevumu.

Konference, kuras laikā uzstājās N. Tollijs, notika 23. maijā ASV speciālo operāciju spēku Virspavēlniecības štāba mītnē Tampā, Floridas štatā. Šī pasākuma ietvaros ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone paziņoja par sekmīgu amerikāņu kiberekspertu uzbrukumu kustības Al Qaeda Jemenas atzara interneta vietnei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits