Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Izraēla nesekmīgi centusies aizņemties miljardu ASV dolāru palestīniešu vajadzībām

Izraēla nesekmīgi mēģināja panākt, lai SVF ar tās starpniecību piešķir kredītu Palestīnas autonomijas varas iestādēm, lai autonomija varētu izvairīties no finanšu sektora sabrukuma, atsaucoties uz avotiem Izraēlas un Palestīnas vadībās, vēsta aģentūra Reuters. Fonds atsacījies piešķirt Izraēlai kredītu, lai neradītu precedentu, kad kredīts pēc būtības tiek piešķirts kādai trešajai pusei, kura bez tam faktiski nav valsts.

Pati Palestīna nevarēja vērsties pēc kredīta, jo nav SVF dalībniece. Lūgt kredītu ar Izraēlas starpniecību izlēmuši autonomijas premjerministrs Salams Faijads un Izraēlas Centrālās bankas vadītājs Stenlijs Fišers.

Atbilstoši līgumiem ar Izraēlu, Palestīnas autonomija īsteno ierobežotu pašpārvaldi tai piederošajās teritorijās, tomēr tai nav vairākums iespēju un atribūtu, kādi piemīt suverēnām valstīm.

Jāpiebilst, ka SVF pārstāvji Jordānas upes Rietumkrastā un Gazas josla nesen sastādīja atskaiti, kurā detalizēti aprakstīta fiskālā krīze autonomijā. Situācija dokumentā nosaukta par „ļoti sarežģītu”, bet starptautiskā palīdzība – par nepietiekamu, lai segtu budžeta iztrūkumu 1,3 miljardu ASV dolāru apmērā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits