Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 16. oktobris
Daiga, Dinija, Dinārs

Kabulā simtiem cilvēku aicina valdību neparakstīt vienošanos ar ASV

Simtiem afgāņu pirmdien izgājuši galvaspilsētas Kabulas ielās, aicinot valdību neparakstīt stratēģiskās partnerības līgumu ar Savienotajām Valstīm.

Demonstrācijā, kas notiek pilsētas rietumu daļā, tiek izkliegti pret ASV vērsti saukļi, un mītiņa dalībniekiem rokās ir plakāti, kuros pieprasīta 130 000 Afganistānā dislocēto ārvalstu karavīru izvešana.

"Mēs esam šeit, lai pateiktu "nē" stratēģiskajai partnerībai ar ASV un ārvalstu militāro bāzu izveidei Afganistānā," demonstrantu prasības rezumē viens no mītiņa dalībniekiem. "Stratēģiskā partnerība nav balstīta uz šariatu vai uz kādiem juridiskiem principiem, mēs to nevēlamies."

ASV vēstnieks Kabulā Raiens Krokers uzsvēris, ka pastāvīgu militāro bāzu izveide nav iekļauta ASV un Afganistānas turpmākās sadarbības plānos, taču daudzi afgāņi tam netic.

Turot rokās plakātus ar to cilvēku attēliem, kuri saskaņā ar demonstrantu apgalvojumiem gājuši bojā ārvalstu spēku operācijās, mītiņa dalībnieki skandēja: "Nāvi Amerikai", "Nāvi NATO" un "Militāro bāzu pieļaušana ir nodevība".

ASV prezidents Baraks Obama paziņojis, ka šogad no kara izpostītās valsts plānots izvest 10 000 ASV karavīru, bet visu kaujas spēku izvešanu iecerēts pabeigt 2014.gadā.

Nākamajā mēnesī Afganistānā paredzēta plaša sanāksme, kurā plānots apspriest vienošanos par ASV un Afganistānas turpmāko sadarbību pēc karavīru izvešanas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits