Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Krievija gatavojas aizliegt kukurūzas un sojas importu no ASV

Krievijas Federālais veterinārās un fitosanitārās uzraudzības dienests (Rosseļhoznadzor) trešdien paziņojis, ka gatavojas no nākamās nedēļas aizliegt kukurūzas un sojas importu no ASV.

Krievijas amatpersonām bija telefonsaruna ar saviem amerikāņu kolēģiem, kurā tās "pauda nopietnu satraukumu par nedrošu graudaugu produktu transportēšanas turpināšanu," teikts Rosseļhoznadzor izplatītajā paziņojumā.

Rosseļhoznadzor vadītājs Sergejs Dankverts pēc tam devis rīkojumu "sagatavot dokumentus kukurūzas un sojas ievešanas aizliegšanai, sākot ar 15.februāri," iestādes pārstāvja teikto citē aģentūra Interfax.

Rosseļhoznadzor norāda, ka pēdējo divu gadu laikā pieaudzis gadījumu skaits, kad no ASV importētā kukurūza bijusi inficēta ar branti un ka tas pierāda Savienoto Valstu drošības standartu kontroles sistēmas neefektivitāti.

Savukārt sojas kravas regulāri saturot tādu nezāļu sēklas, ko Krievijā ievest aizliegts.

Tikmēr Krievijas lauksaimniecības ministrs Aleksandrs Tkačovs, trešdien uzstājoties televīzijā, kategoriski noliedza, ka šis aizliegums būtu politiski motivēts. Vienlaikus viņš paziņoja, ka Krievija sojas pupas turpmāk varētu iepirkt Latīņamerikā.

Labība bija viens no nedaudzajiem Rietumu lauksaimniecības produktiem, kas netika pakļauti embargo, ko Maskava izsludināja 2014.gadā, tādējādi atbildot uz rietumvalstu sankcijām, kas tika ieviestas, reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainā.

Lai gan Krievija pati ir viens no lielākajiem graudaugu eksportētājiem, tā ierobežotā apmērā ir atkarīga arī no importa, kas pamatā nodrošina sēklas materiālu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits