Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Laikraksts: ASV gatavojas ieviest biometriski optiskās novērošanas sistēmu

ASV valdība ir tuvu tam, lai radītu izsekošanas sistēmu, kura, izmantojot ASV pilsētu ielās uzstādītās novērošanas kameru ierakstus, ļaus acumirklī atpazīt pūlī atsevišķus cilvēkus. ASV Nacionālas Drošības ministrija jau ir veikusi šīs tehnoloģijas izmēģinājumus, vēsta laikraksts The New York Times.

Sistēmas, kura pagaidām vēl nav gatava pilnvērtīgai izmantošanai, darba nosaukums ir BOSS (Biometric Optical Surveillance System – biometriski optiskā novērošanas sistēma.

Daudzu ASV lielpilsētu policijas rīcībā šobrīd ir plaši novērošanas kameru tīkli, kas izvietotu uz ielu apgaismojuma stabiem vai ēku sienām. Tāpat ASV tiesībsargājošas institūcijas bieži saņem datus arī no privātfirmām piederošām novērošanas kamerām.

BOSS ļaus ASV drošības dienestu darbiniekiem acumirklī un ar augstu precizitātes pakāpi identificēt pūlī teroristus vai meklēšanā izsludinātus noziedzniekus. Varas iestādes uzskata, ka programma palīdzēs samazināt terora aktu risku masu pasākumu norises vietās, savukārt cilvēktiesību aizstāvji norāda, ka šī tehnoloģija var tikt izmantota arī pilsoņu totālai kontrolei.

Jāpiebilst, ka pagājušajā gadā vairāki plašsaziņas līdzekļi vēstīja, ka sistēma, līdzīga BOSS, tiek izmantota lielākajās Krievijas lidostās. Varas iestādes šo informācija neapstiprināja, taču arī nenoliedza.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits