Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Laikraksts: ASV karavīri varētu palikt Afganistānā arī pēc 2014. gada

ASV komandieris Afganistānā ģenerālis Džons Allens uzskata, ka amerikāņu karavīri varētu palikt Afganistānā arī pēc 2014.gada, šādi apliecinot, ka ASV militārā klātbūtne nemierīgajā valstī varētu izrādīties misija ar "atvērtām beigām", trešdien vēsta laikraksts The New York Times.

Sarunās ar afgāņu amatpersonām par stratēģisko partnerību "pavisam noteikti būs diskusijas ar Afganistānu par to, kā bruņotie spēki izskatīsies pēc 2014.gada", intervijā laikrakstam sacīja Allens, piebilstot, ka Afganistānas prezidents Hamids Karzai "patiesībā nupat kā izteicās par savu vēlmi runāt ar ASV par bruņotajiem spēkiem pēc 2014. gada."

"Mēs šeit, iespējams, kādu laika posmu pēc 2014. gada redzēsim zināmu skaitu padomdevēju, instruktoru, izlūkdienesta speciālistu," norādīja komandieris.

Allens, kurš komandē NATO vadītos bruņotos spēkus desmit gadus ilgušajā karā, ir visaugstākā ranga militārpersona, kas atklāti izteikusies par iespēju, ka amerikāņu karavīri varētu palikt Afganistānā pēc 2014. gada.

ASV prezidenta Baraka Obamas administrācija iepriekš apliecinājusi, ka kaujas vienībām vajadzētu pamest Afganistānu līdz 2014. gada beigām, vienlaikus durvis atstājot atvērtas iespējai, ka pārējās armijas daļas ar turpmāk varētu tur palikt.

Vašingtona būtu gatava paturēt bruņotos spēkus Afganistānā, ja Kabulas valdība to pieprasītu, vēl šomēnes sacīja ASV sūtnis Afganistānā Raiens Krokers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits