Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Laikraksts: Džonsons brīdinās ES, ka Lielbritānija ir gatava bezvienošanās Brexit

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons pirmdien, kā sagaidāms, brīdinās Eiropas Savienības (ES) līderus, ka Lielbritānija ir gatava izbeigt Brexit pārejas periodu bez vienošanās par nākotnes tirdzniecību, ja sarunas nonāks strupceļā, vēsta laikraksts Sunday Telegraph.

Džonsons videokonferencē uzstās, ka Lielbritānija izbeigs pārejas periodu, kura gaitā notiek sarunas par pēc Brexit tirdzniecības nosacījumiem ar ES, kā tas ir plānots, 31.decembrī, neraugoties uz daudzajiem aicinājumiem sarunu termiņu pagarināt, vēsta laikraksts.

Džonsons sacīs Eiropas Komisijas (EK) prezidentei Urzulai fon der Leienai un citiem ES līderiem, ka Lielbritānija būs gatava 1.janvārī kļūt par neatkarīgu tirdzniecības partneri, "lai arī kas notiktu" ar sarunām ar Briseli, norāda laikraksts.

Premjers mudinās ES amatpersonas piekrist tirdzniecības vienošanās nosacījumiem līdz vasaras beigām, vēsta laikraksts, kuram ir ciešas saites ar Džonsona konservatīvajiem.

Tomēr premjers arī brīdinās, ka Lielbritānija ir gatava izbeigt Brexit pāreju bez vienošanās par nākotnes tirdzniecību, ja nepieciešams, norāda Sunday Telegraph.

ES līderi pirmdien ar Lielbritānijas premjerministru apspriedīs situāciju sarunās par abu pušu attiecībām pēc Brexit, kurās joprojām nav panākti vērā ņemami rezultāti, iepriekš informēja EK.

Džonsona sarunas ar Eiropadomes priekšsēdētāju Šarlu Mišelu, EK prezidenti Leienu un Eiropas Parlamenta prezidentu Dāvidu Sasoli notiks videokonferences formātā.

Jau ziņots, ka pēc Brexit sarunu ceturtā kārta pagājušajā nedēļā beidzās bez rezultātiem.

Sarunas, kas notika videokonferences formātā, beidzās ar neatrisinātām domstarpībām daudzos jautājumos, arī par noteikumiem uzņēmējdarbībai un zvejas tiesībām.

Lielbritānija ES pameta 31.janvārī, un abām pusēm ir laiks līdz gada beigām, lai vienotos par turpmākajām attiecībām.

Pašlaik Apvienotā Karaliste joprojām atrodas ES iekšējā tirgus un muitas ūnijas sastāvā, ir spiesta pakļauties bloka tiesību normām un veikt iemaksas tā budžetā. Taču, ja pārejas perioda laikā līdz gada beigām vienošanos neizdosies panākt, tirdzniecību starp abām pusēm turpmāk regulēs Pasaules Tirdzniecības organizācijas (PTO) normas, kas paredz dažādas muitas barjeras.

 

Top komentāri

dabiski
d
Pēc ekonomiskās krīzes, ko ir radījusi koronavīrusa epidēmija, Lielbritāniju vairs nekāds Brexit nevar nobiedēt.
Pareizi
P
Džonsons ir malacis! ES, jo sevišķi, EK, visādi iedomīgie Dombrovski, Kalnietes, Tuski, un citi, kas paratizē uz ES nodokļu maksātāju rēķina, ir pelnījuši pērienu! Ja vēl kāda valsts, kā Polija vai Itālija izstājas EK iedomības un Vācijas dominances dēļ, tās būs svētība: lietas mainīsies uz labo pusi; narkomāns tikai saprot savu grēku, kamēr ir uz ielas; ES ir jāpārmāca
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits