Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Laikraksts: Pie ASV krastiem aptuveni mēnesi uzturējusies Krievijas atomzemūdene

Pie ASV krastiem Meksikas līcī Savienoto Valstu militārpersonas fiksējušas projekta Akula Krievijas atomzemūdenes aktivitātes, vēsta laikraksts The Washington Free Beacon, atsaucoties uz vārdā neminētiem informācijas avotiem. Pēc laikraksta rīcībā esošās informācijas, ASV militārpersonas uzskata, ka zemūdene līcī pavadījusi aptuveni mēnesi un tikusi atklāta tikai brīdī, kad pameta šo teritoriju.

Krievijas zemūdene ASV teritoriālo ūdeņu tiešā tuvumā atradusies no 2012.gada jūnija līdz jūlijam. Konkrēti datumi, tāpat kā iespējamā zemūdenes atrašanās vieta, netiek precizēti. Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, fakts, ka ASV jūras kara spēki nav varējuši atklāt zemūdeni, radījis ievērojamu satraukumu militārajās aprindās.

Jāpiebilst gan, ka nekādas citas informācijas par Krievijas zemūdenes atrašanos Meksikas līcī nav, bet ASV militārās struktūras atteikušās komentēt šo apgalvojumu.

Krievijas prese norāda, ka The Washington Free Beacon informācijā runa, pēc visa spriežot, ir par projekta 971 Ščuka-B (Akula pēc NATO klasifikācijas) atomzemūdeni. Krievijas jūras kara spēku rīcībā ir 15 šādu atomzemūdeņu, vairākums no kurām iekļautas Ziemeļu un Klusā okeāna flošu sastāvos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits