Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Makeins strauji samazina Obamas popularitāti

Republikāņu partijas kandidāts ASV prezidenta amatam Džons Makeins pēdējās aptaujās popularitātes ziņā pietuvojies savam konkurentam no Demokrātu partijas Barakam Obamam, kurš tuvākajā laikā plānojot nosaukt sava iespējamā viceprezidenta vārdu.

Pašlaik B.Obamu atbalsta 45 procenti amerikāņu vēlētāju, bet Dž.Makeinu — 42 procenti, vēsta The Wall Street Journal/NBC News un The New York Times/CBS aptaujas. Savukārt Reuters/Zogby aptaujā Dž.Makeins ieguvis 46 procentus balsu, bet B.Obamu atbalstījis 41 procents vēlētāju. Vēl tikai pirms divām nedēļām B.Obama popularitātes ziņā Dž.Makeinu apsteidza par sešiem procentpunktiem.

Eksperti Dž.Makeina izrāvienu saista ar viņa uzbrukumiem B.Obamam, salīdzinot viņu ar Holivudas zvaigznēm un izteica šaubas par viņa pieredzi, kritizēja viņa iebildumus pret aizlieguma atcelšanu veikt naftas ieguvi ASV ārējā kontinentālajā šelfā un izsmēja viņa vizīti ārzemēs, raksta Reuters.

Eksperti uzskata, ka šāds aptauju rezultāts piespiedīs B.Obamu pēc iespējas ātrāk nosaukt cilvēku, kurš viņa uzvaras gadījumā būtu ASV viceprezidents. Visticamāk, ka tas varētu notikt dienu vai divas pirms Demokrātu partijas konventa, kas sāksies pirmdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits