Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Matiss: Nav šaubu par ķīmisko ieroču esamību Sīrijas armijas arsenālā

ASV aizsardzības ministrs Džeimss Matiss vizītes laikā Izraēlā paziņojis, ka nav šaubu par to, ka Sīrijas rīcībā ir ķīmiskie ieroči, un brīdināja Sīrijas prezidentu Bašāru el Asadu vairs neizmantot tos.

Tomēr Matiss atteicās atklāt, par cik lielu ieroču daudzumu pēc ASV domām ir runa.

Reaģējot uz ķīmisko uzbrukumu Sīrijas nemiernieku kontrolētā pilsētā, ASV šomēnes veica raķešu triecienu pa Sīrijas aviobāzi.

Matiss uzsvēra, ka starptautiskajā sabiedrībā nedrīkst būt nekādu šaubu par to, ka Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma rīcībā ir ķīmiskie ieroči.

"Tas ir ANO Drošības padomes rezolūciju pārkāpums," norādīja Matiss.

Izraēla uzskata, ka Asada režīma rīcībā ir vēl pāris tonnas ķīmisko ieroču, apstiprināja kāda Izraēlas militārpersona.

Asads noliedzis, ka viņa spēki būtu 4.aprīlī sarīkojuši ķīmisko ieroču uzbrukumu Hān Šeihūnā. Asadas paziņojis, ka šis uzbrukums ir "100% safabricēts".

Viņš vairākkārt apgalvojis, ka Sīrijas armija 2013.gadā atteikusies no visa sava ķīmisko ieroču arsenāla saskaņā ar vienošanos, kas tika panākt ar toreizējā ASV valsts sekretāra Džona Kerija un Krievijas ārlietu ministra Sergeja Lavrova starpniecību. Sīrija togad atzina, ka tai pieder vairāk nekā 1000 tonnas ķīmisko ieroču, un piekrita tos visus nodot iznīcināšanai.

Vienošanās atturēja ASV no uzlidojumu sākšanas Damaskai pēc tās tuvumā notikušā zarīna gāzes uzbrukuma nemiernieku kontrolētajiem apgabaliem.

Top komentāri

bezjēga
b
Cilvēki iedziļinieties,teksts no šī raksta:"Matiss uzsvēra, ka starptautiskajā sabiedrībā nedrīkst būt nekādu šaubu par to, ka Sīrijas prezidenta Bašāra el Asada režīma rīcībā ir ķīmiskie ieroči." Norāda uz ASV interešu un gribas uzspiešanu pārējiem,konkrēti-"nedrīkst būt nekādu šaubu." Izraēla,kā zināms ir ASV sabiedrotais,tā ka tās izteikumi nevar būt objektīvi par Sīrijā esošiem ķīmiskajiem ieročiem.Un pēdējais punkts šajos melos,ka ASV nevēlas atklāt šo ieroču daudzumu,tad jau atkal jāmelo?!Cik ilgi vēl ASV grib saimniekot pasaulē ar šādām butaforijām,jājautā viņiem?Neesmu nevienā pusē,vienkārši padomājiet.
nuja..
n
Kad bruka virsū Irakai-ari kvieca, ka tur esot masu iznīcināšanas līdzekļi...kaut kā vēl līdz šim neko atraduši nav...Naftu gan pumpē sev vareni.
Ezis
E
Tā ir viena no pasaules problēmām, ka stulbeņiem nekad nav šaubu.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits