Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Naftas cenas pieaug; biržu indeksi ASV kāpj, bet Eiropā tiem nav vienotas tendences

Naftas cenas pasaulē trešdien pieaug pēc paziņojumiem, ka plānotā naftas ieguvējvalstu organizācijas OPEC neformālā sanāksme Alžīrā septembra beigās varētu būt oficiāla valstu pārstāvju tikšanās. Otrdien naftas cenām pasaules tirgos nebija vienotas tendences.

ASV biržu indeksi otrdien pieauga par dažiem punktiem, lai gan tirdzniecības sesijas sākumā pieaugums bija krass. Tirgus dalībnieki gaida ASV un Japānas centrālās bankas sanāksmes, kas paredzētas trešdien.

Arī Eiropā tirgus dalībnieki gaida informāciju par ASV un Japānas centrālo banku lēmumiem, tādēļ biržu indeksiem Eiropā otrdien nebija izteikti vienotas dinamikas.

ASV dolāra vērtība otrdien pieauga attiecībā pret eiro, attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu, bet samazinājās attiecībā pret Japānas jenu.

Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena piegādēm oktobrī otrdien palielinājās par 0,14 ASV dolāriem līdz 43,44 dolāriem par barelu. Brent markas jēlnaftas cena piegādēm novembrī Londonas biržā kritās par 0,07 dolāriem - līdz 45,88 dolāriem par barelu.

ASV biržu indekss Dow Jones Industrial Average otrdien pieauga par 0,05% līdz 18 129,96 punktiem, indekss Standard & Poor's 500 kāpa par 0,03% līdz 2139,76 punktiem, bet indekss Nasdaq Composite palielinājās par 0,12% līdz 5241,35 punktiem.

Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien pieauga par 0,25% līdz 6830,79 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,19% līdz 10 393,86 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 samazinājās par 0,13% līdz 4388,60 punktiem.

ASV dolāra vērtība attiecībā pret eiro otrdien pieauga par 0,21% līdz 1,1151 dolāram par eiro. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Lielbritānijas mārciņu kāpa par 0,32% līdz 1,2988 dolāriem par mārciņu. ASV dolāra vērtība attiecībā pret Japānas jenu samazinājās par 0,23% līdz 101,7 jenām par dolāru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits