Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

NASA demonstrē jaunu skafandru prototipus misijām uz Mēness

ASV Nacionālā aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) otrdien demonstrēja divu jaunu kosmosa skafandru prototipus, kas ir svarīga daļa no ASV plāna atgriezties uz Mēness līdz 2024. gadam.

Divi NASA inženieri Mēness programmai Artemis paredzēto skafandru prototipus demonstrēja pārvaldes galvenajā mītnē Vašingtonā.

"Šis ir pirmais skafandrs, kuru mēs esam izstrādājuši aptuveni 40 gadu laikā," pavēstīja NASA skafandru izstrādes biroja direktors Kriss Hansens. "Šodien jūs redzat hermetizētā apģērba prototipu. Dzīvības nodrošināšanas sistēma ir laboratorijā Hjūstonā. Mēs gribam sistēmas, kas ļaus mūsu astronautiem būt zinātniekiem uz Mēness virsmas."

Viens skafandrs ir oranžs un tiks valkāts kosmosa kuģa iekšienē. Daudz lielāks, galvenokārt baltas krāsas skafandrs tiks valkāts uz Mēness virsmas.

Ar jaunajiem skafandriem būs daudz vieglāk iet, locīties un pietupties, staigājot pa Mēness virsmu, pavēstīja NASA vadošā skafandru inženiere Eimija Rosa.

ASV prezidenta Donalda Trampa administrācija martā uzdeva NASA līdz 2024. gadam nogādāt cilvēkus uz Mēness, paātrinot plānus Mēness kolonizācijai, lai to eventuāli varētu izmantot misijām uz Marsu.

Pēdējais cilvēks, kas staigāja pa Mēnesi, bija amerikāņu astronauts Jūdžīns Sernans 1972. gada decembrī misijas Apollo 17 ietvaros.

Top komentāri

Edvins Eglitis
Nezinaju ka vini atrisinaja problemi par navejoso ""cosmic radiation" Tas """Van Allen Belt" pasarga katru dzivo radibu no starojuiem bet meness ir 24X talak neka Van allen Belt areja robeza. Viniem nav aizsardzibas pret radiacijas uz meness/ Neizskatas ka tie jaunie smalkie anzugi vinus pasargaas no jebkaa. Atgriezisie uz meness.....kas par kolosaliem meliem. Pastav simtiem pieradijumi no 1969 Apollo video kuri pierada ka tas if viss fiktivs teatrs. Maldina visus pasauli, lidzigi 11. ceptembris. Viens pieradijums: nav udens uz meness tatad tas iemuzinats solis cilvecei vajadzetu izskatities pec kaja nospieduma Saharas tuknesa smiltis.
sorry
s
Piedodiet, bet šis pastāsts prasās pēc komenta. Skafandrus jeņķi demonstrē, jo lidot kosmosā pašu spēkiem nespēs vēl gadus piecus. Rodas dabisks jautājums, bet kā viņiem īsti bija ar tiem lidojumiem 1962 - 1975, ja 50 gadus vecu tehnoloģiju nespēj atjaunot. Cik reizes toreiz amerikāņi patiešām aizlidoja kosmosā?
Pipars
P
Eh padomijas vadību pēc Staļina nāves pārņēmušie Trockisti.... Hruščovs, Brežņevs un Gorbačovs... cik daudz feiku jūs palīdzējāt uzkraut uz ASV pilsoņu pleciem...! Šai kontekstā prātā pēc analoģijas nāk Freibergas "jūs esat stipri, jūs varat... utt... !!!... Nu ar Freibergu tas vēl tā... pat nedaudz varbūt ka pozitīvs piemērs... Bet pats lielākais sviests šai visā ir tas ka ASV pilsoņi vēl šodien tiešām tic visām šīm blēņām, ka ASV kosmonauti ir pabijuši uz mēness... ka viņi atrodas attīstības smailē... utt...!!! A reāli... ? Padomijas vadība no paša sākuma kā lēja nost amīšiem kosmiskās tehnoloģijas tā arī līdz šai baltai dienai lej ... Pēdējā laikā gan Rogozinam diezgan eleganti piespieda asti -... Nabadziņam saproties neļāva aizbraukt kārtējā vizītē uz NASA... Eh - kā tad viņš tagad dzīvos bez saimnieka pendeles un zaļajiem papīrīšiem... fūū... tāds mūdzis.... pretīgi...!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits