Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nezināms investors, derot uz ASV kredītreitinga pazemināšanu, nopelnījis 8 miljardus

Nezināms investors jūlijā saderējis par 850 miljoniem ASV dolāru, ka ASV zaudēs maksimālo kredītreitingu. Laikraksts The Daily Mail apgalvo, ka likmes nosacījumi bijuši 10 pret 1, līdz ar to finansists spējis nopelnīt vairāk nekā 8 miljardus ASV dolāru.

Laikraksts atzīmē, ka, atbilstoši tirgū cirkulējošajām baumām, darījuma organizators varētu būt plaši zināmais finansists un miljardieris Džordžs Soross, kurš 1992. gadā panāca britu mārciņas krišanu. Toreiz finansists izdarīja likmi uz sterliņu mārciņas kursa krišanos un diennakts laikā nopelnīja miljardu ASV dolāru. Vienlaikus vairāki citi izdevuma informācijas avoti uzskata, ka Dž. Sorosam nav nekādas saistības ar likmi uz ASV kredītreitinga pazemināšanos.

Nav izslēgts, ka cilvēka, kas noslēdza minēts derības, rīcībā bija insaida informācija par starptautiskās reitingu aģentūras S&P apņemšanos pazemināt ASV kredītreitingu no maksimālā AAA līdz punktu zemākajam AA+.

ASV kredītreitings 5. augustā tika pazemināts pirmo reizi visā tā pastāvēšanas laikā. Pagaidām nav precīzi zināms, kāds efektu S&P lēmums atstās uz pasaules ekonomiku: ASV Valsts kases obligācijas tiek uzskatītas par pašiem uzticamākajiem vērtspapīriem pasaulē.

Vienlaikus S&P lēmums jau ir izraisījis investoru bēgšanu no globālajiem tirgiem, kas, savukārt, novedis pie visu galveno fondu tirgu ievērojamas lejupslīdes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits