Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

No mācību programmas ASV skolās izņemti romāni Uz kraujas rudzu laukā un Kas nogalina lakstīgalu...

No mācību programmas ASV skolās izņemts Dž.D.Selindžera romāns Catcher in the Rye (Uz kraujas rudzu laukā) un Hārperes Lī darbs To Kill a Mockingbird (Kas nogalina lakstīgalu...), aizstājot tos ar "informatīviem tekstiem".

Jaunajā mācību programmā, kas būs spēkā 46 no 50 štatiem, daiļliteratūras apjoms tiks samazināts līdz ne vairāk kā 30% no kopējā grāmatu skaita. Tādējādi mēģināts labāk sagatavot skolēnus to nākamajai darba vietai. Jaunā izglītības standarta izstrādi daļēji finansējis Bila un Melindas Geitsu fonds.

Skolotāja Džeimija Haifila no Arkanzasas štata atzīst, ka jaunā mācību programma traucēšot vispusīgas izglītības iegūšanu. "Es baidos, ka mēs no angļu valodas nodarbībām izņemsim visu tēlaino lasīšanu un jaunradi," viņa uzskata. "Galu galā izglītībai vajadzētu pildīt vēl citas funkcijas, ne tikai nodrošināt, lai bērns vēlāk var atrast darbu. Vai tad mums nav jārada vispusīgi pilsoņi?"

Savukārt pārmaiņu atbalstītāji uzskata, ka tādējādi skolēni iemācīsies rakstīt kodolīgi un balstoties uz faktiem, kas nākotnes darba vietā tiks vērtēts augstāk nekā Šekspīra daiļrades pārzināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits