Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Notverts banku aplaupītājs "Obama"

Austrijas policijai izdevies notvert vienu no lielākajiem banku biediem, dēvētu par laupītāju Obamu. ASV prezidenta Barakas Obamas maskā tērpto noziedznieku tur aizdomās par vismaz septiņu banku aplaupīšanu Augšaustrijas federālajā zemē.

Laupītājs daļēji atzinis savu vainu un piebildis, ka esot «tīri jauki» apzināties, ka policisti tik ilgi dzinuši pēdas tieši viņam, ziņo Associated Press.

Lai gan policijai raizes vīrietis sagādājis jau kopš 2008. gada, medijos plaši apspriestais likumpārkāpējs notverts vien ceturtdien pēc kārtējās bankas aplaupīšanas. Viltus Obama aizturēts tuvējā mežā trīs kilometru attālumā no nozieguma vietas. Īsi pirms tam policijas suņi mežā uzgājuši arī somu ar izmantoto masku, nolaupīto naudu un ieroci, ar kuru piedraudēts bankas darbiniekam.

Iepriekšējā laupīšanā šā gada janvārī viņš guva 10 tūkstošu eiro. Tomēr lielāko summu vietējā dialektā runājošais vācietis guvis 2009. gadā, kad no kādas bankas piesavinājies 40 tūkstošu.

Policija norādījusi, ka laupīšanas metode vienmēr bijusi nemainīga. Laupītājs Obama ieradies nolūkotajā bankā īsi pirms tās slēgšanas, līdzi ņemot sudraba krāsas pistoli un melnu pleca somu. Vienīgais, kas mainījies, bija dažādie auto, ar kuriem viņš bēdzis no nozieguma vietas.

Tomēr Obamas tēlu 45 gadus vecais vīrietis izmantojis vien kopš 2009. gada, jo sākotnēji viņš slēpies aiz veca vīra maskas. Kā norāda The Daily Telegraph, iedvesmu laupītājs, iespējams, smēlies no 1991. gada filmas Point Break. Tajā izmeklētāji dzen pēdas banku aplaupītāju grupai, kas slēpjas aiz ASV prezidentu maskām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits