Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Obama apņēmies par katru cenu panākt Gvantanamo cietuma slēgšanu

ASV prezidents Baraks Obama, kuram pavisam drīz būs jāatstāj Baltais nams, ceturtdien paziņojis, ka nav gatavs atteikties no sava solījuma slēgt Savienoto Valstu militāro cietumu Gvantanamo bāzē, Kubā."Es neesmu gatavs piekāpties, (..) jo mēs vēl arvien čakli strādājam, lai samazinātu ieslodzīto skaitu," preses konferencē Laosas galvaspilsētā Vjenčanā paziņoja Obama.

Obama vēlas slēgt Gvantanamo cietumu, pirms viņš atstāj ASV prezidenta amatu nākamā gada sākumā, bet viņa centienus bremzē ASV Kongresa pretestība.

Tomēr ASV pēdējo mēnešu laikā ir izdevies paātrināt ieslodzīto pārvešanu uz citām valstīm.Obama atzina, ka bēdīgi slavenais cietums kalpojis par "vervēšanas instrumentu" teroristu organizācijām un bijusi lieka naudas izšķiešana.

"Turpinot samazināt ieslodzīto skaitu līdz 40 vai 50 cilvēkiem un uzturot daudzu miljonu operāciju šo cilvēku izmitināšanai, amerikāņu tauta jautā, kādēļ tam būtu jātērē šī nauda, ja to varētu izlietot citām lietām," sacīja Obama.

Cietums aizdomās par terorismu turētu personu ieslodzīšanai ASV karaflotes Gvantanamo līča bāzē Kubas teritorijā tika izveidots drīz pēc ASV iebrukuma Afganistānā 2001.gada beigās.Šajā cietumā kopš tā atvēršanas ir bijuši ieslodzīti teju 800 cilvēku. Šobrīd tur ir aptuveni 60 ieslodzītie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits