Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Obama asi kritizē Pakistānu par sakariem ar islāma ekstrēmistiem

ASV prezidents Baraks Obama ceturtdien kritizēja Pakistānu, ka tā, bažījoties par situāciju Afganistānā pēc Rietumu koalīcijas aiziešanas, jau tagad uztur sakarus ekstrēmistiem, kas potenciāli varētu kaimiņvalstī atgūt varu.

"Es uzskatu, ka viņi cenšas nodrošināties pret iespējamiem zaudējumiem, domājot par to, kāda Afganistāna varētu būt nākotnē, un daļa no šīs nodrošināšanās ir attiecības ar dažiem aizdomīgiem tipiem, par kuriem viņi spriež, ka tie Afganistānā varētu atgūt varu, kad koalīcijas spēki būs aizgājuši," preses konferencē Baltajā namā sacīja Obama.

"Mēs esam centušies pārliecināt Pakistānu, ka stabila Afganistāna ir tās interesēs, ka viņiem nevajadzētu domāt, ka stabila, neatkarīga Afganistāna viņus apdraud," viņš norādīja.

Pakistānā spriež, ka "neatkarīga Afganistāna apdraud tās drošības intereses daļēji arī tāpēc, ka viņi uzskata - tā [Afganistāna] saistīsies ar Indiju, un Pakistāna joprojām Indiju uzskata par savu nāvīgāko ienaidnieku", skaidroja Obama.

"Viens, ko mēs gribētu panākt, ir, ka Pakistāna saprot - miermīlīga pieeja Indijai būtu visus interesēs," norādīja prezidents.

Jāatgādina, ka Indija un Afganistāna otrdien parakstīja stratēģisko partnerattiecību līgumu, kas paredz padziļināt abu valstu ekonomiskos kontaktus un sadarbību drošības jomā.

Vēl pirms dokumenta parakstīšanas bija skaidrs, ka šī vienošanās uztrauks Pakistānu, kuru jau līdz šim satraukusi abu tās kaimiņvalstu savstarpējā tuvināšanās.

Bez tam Afganistānai, kas cenšas parūpēties par savu drošību saistībā ar ārvalstu spēku pakāpenisku izvešanu no valsts, tā ir pirmā šāda veida vienošanās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits