Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 8. jūlijs
Adele, Antra, Ada

Obama brīdina par recesiju un valsts defolta iespēju

Ja republikāņi nepiekritīs izdarīt izmaiņas likumos, kas ļauj palielināt nacionālā parāda griestus, ASV riskē nonākt jaunā ekonomikas lejupslīdē, paziņojis ASV prezidents Baraks Obama. Tas vienlaikus veicināšot arī strauju bezdarba pieaugumu. B. Obama intensīvās sarunās pēdējās nedēļas laikā mēģina panākt likumdevēju atbalstu budžeta likumprojektam, kas vienlaikus paredzētu arī izdevumu mazināšanu četru triljonu ASV dolāru apjomā 10-12 gados, ziņo BBC.

Viņš tostarp paudis cerību, ka izdosies vienoties līdz 2. augustam, lai gan tas nebūšot iespējams, ja republikāņi nepiekritīs priekšlikumam par nodokļu celšanu. Savukārt demokrātu politiķi jau paziņojuši, ka nepiekritīs izdevumu mazināšanai sociālajai drošībai un veselības aizsardzības programmām pensionāriem. B. Obama gan solījis, ka demokrāti piekritīs kompromisam, ja republikāņi atteiksies no līdzšinējās «svētās govs» - nodokļu samazinājuma bagātajiem amerikāņiem. Viņš tāpat apsolījis, ka necels šos nodokļus līdz 2013. gadam.

ASV budžeta deficīts pašlaik ir ap 1,5 triljoniem dolāru. Valsts jau pārsniegusi nacionālā parāda griestus - 14,3 triljonus dolāru.

Savukārt ASV Tirdzniecības departaments paziņojis, ka valsts tirdzniecības budžeta deficīts maijā palielinājies līdz 50,2 miljardiem dolāru, kas ir lielākais pēdējā 31 mēneša laikā. Visticamāk, tieši naftas cenu kāpums veicinājis otro augstāko importa apjomu viena mēneša laikā vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits