Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Obama un Putins apspriedīs domstarpības Sīrijas jautājumā

ASV prezidents Baraks Obama un Krievijas prezidents Vladimirs Putins nākamnedēļ paredzētajā G20 samitā apspriedīs savas nesaskaņas attiecībā uz to, kas ir darāms Sīrijas konflikta jautājumā, piektdien paziņoja ASV Valsts departamenta preses pārstāve Viktorija Ņūlenda.

"Acīmredzami pastāv nesaskaņas attiecībā uz Sīriju, taču tās būs laba izdevība prezidentiem tikties un strādāt pie tā," sacīja Ņūlenda. "Attiecībā uz mūsu dialogu ar krieviem, mēs runājam par pilnu jautājumu spektru," norādīja Ņūlenda. 'Mēs runājam par situāciju Sīrijā. Mēs runājam, kā mēs varam ieviest Kofi Annana plānu visos tā punktos."

Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs trešdien nāca klajā ar paziņojumu, ka ASV apgādājot Sīrijas nemierniekus ar ieročiem.

Savukārt dienu iepriekš ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone apsūdzēja Krieviju, ka tā Sīrijai pārdod triecienhelikopterus, vienlaikus norādot, ka šādi tiek sekmēta konflikta eskalācija.

Eksperti pēdējā laikā arvien biežāk pauž satraukumu par to, ka Sīrija faktiski kļūst par karadarbības vietu starp ASV un to arābu sabiedrotajiem no vienas puses un Krieviju un Irānu no otras, pusēm konfliktā piedaloties ar to aizbildniecībā esošo politisko un militāro spēku starpniecību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits