Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Obama un Rasmusens vienojas Čikāgas samitā koncentrēties uz Afganistānu

Tuvojoties NATO samitam Čikāgā, ASV prezidents Barakas Obama un NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens trešdien vienojušies galotņu tikšanās laikā koncentrēties uz Afganistānas konfliktu, paziņojis Baltais nams.

Obama un Rasmusens vienojās, ka samits būtu īstais laiks, lai no jauna "apstiprinātu sabiedroto saistības pārejas plānam", un solis tālāk, pārejot no kaujas spēkiem uz atbalsta lomu Afganistānas spēku stiprināšanai.

Jau ziņots, ka Francijas jaunievēlētais prezidents Fransuā Olands 20. un 21.maijā samitā Čikāgā gatavojas iepazīstināt NATO ar savu nostāju Afganistānas kara jautājumā. Savā priekšvēlēšanu kampaņā Olands solīja izvest franču karavīrus no Afganistānas jau šogad, proti, divus gadus agrāk, nekā bija plānots.

Vašingtona savukārt paziņojusi, ka samita laikā pastiprināti virzīs jautājumus par NATO modernizāciju, partnerattiecību padziļināšanu un detalizētāku plānu izstrādi NATO spēku izvešanai no Afganistānas, ko plānots paveikt līdz 2014.gadam.

Obama un Rasmusens diskutēja arī par NATO partnerattiecībām ar citām valstīm un to nozīmi NATO aizsardzības spējās nākotnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits